سایت حزب مردم افغانستان

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

( Afghanistan People's Party (APP


    سناریوهای پیچیده آمریکا برای پاکستان

    avatar
    Admin
    Admin

    تعداد پستها : 202
    تاريخ التسجيل : 2010-07-22
    20100729

    سناریوهای پیچیده آمریکا برای پاکستان  Empty سناریوهای پیچیده آمریکا برای پاکستان

    پست  Admin

    افشای اسناد محرمانه جنگ در افغانستان که پای دستگاه‌های اطلاعاتی پاکستان را نیز به میان آورده است، از سوی تحلیلگران نوعی سنارویی جدید برای فشار به دولت اسلام آباد ارزیابی شده است، هرچند به ظاهر کاخ سفید از این مساله عصبانی است.اسناد محرمانه‌ای را که پایگاه اینترنتی ویکی لیکس برای اولین بار منتشر کرده است،تصریح می‌کند که دستگاه اطلاعاتی پاکستان در چندین عملیات نظامی که در سال‌های اخیر طالبان علیه کابل انجام صورت گرفته، دخالت داشته است.این گزارش مربوط به دوره زمانی ژانویه دو هزار و چهار ( بهمن ‪ ۱۳۸۲‬ه.ش ) تا دسامبر دو هزار و نه (دی ‪۱۳۸۸)‬است.بر اساس همین اسناد، آی.اس.آی در عملیات ترور حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان در سال دو هزار و هشت (‪ ۱۳۸۷‬ه.ش)، عملیات علیه سفارت هند در کابل و حمله به هواپیمای نظامی ناتو دخالت داشته است.این گزارش محرمانه افزوده است:سازمان اطلاعات اطلاعات پاکستان حدود یک هزار دستگاه موتورسیکلت برای جلال‌الدین حقانیرییس شبکه حقانی ارسال کرده است.ادامه….
    در بخش دیگری از این اسناد آمده است: دستگاه اطلاعاتی پاکستان تلاش کرده بود با همکاری طالبان مشروبات الکلی مسموم به نیروهای بین‌المللی و افغان بدهد و تلاش کرده بود که کودکان افغان را برای انجام عملیات انتحاری علیه نیروهای ناتو و آمریکایی تشویق کند.
    * ارزیابی
    به نظر می‌رسد ترجیح بند افشای اسناد فوق الذکر فشار به پاکستان باشد.
    الف)برخی از تحلیلگران معتقدند که افشای این اسناد،اتفاقی جدید نیست و رویه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکااین است که گاهی مواقع برای اهداف ازپیش تعیین شده خود از جمله فشار و دریافت امتیاز از کشور یا کشورهای هدف به چنین اقدام‌های مبادرت می‌کند.
    بر اساس این دیدگاه افشا شدن هزاران سند طبقه بندی شده توسط پایگاه اینترنتی ویکیلیکس ترفند آمریکا برای متهم کردن پاکستان به بازی دوگانه است.
    واضح است که انتشار نود و یک هزار سند سری،نمی تواند بدون موافقت ضمنی نهادهای آمریکایی صورت گرفته باشد.
    کاخ سفید از طریق افشای اسناد مذکور سعی داشته اسلام آباد را به بازی دوگانه متهم کند.
    در صورتی این دیدگاه را بپذیرم، آمریکایی‌ها همچنان برای نفوذ به بدنه و ساختار اصلی سازمان اطلاعات ارتش پاکستان راهی طولانی دارند،چرا که این دستگاه امنیتی نیز مانند سیا پیچیده و در راهروهای متعددی در منطقه بازی می‌کند که فهم آن برای واشنگتن مشکل است.
    البته دولت اسلام آباد همواره ادعاهای آمریکا مبنی بر حمایت از طالبان را رد کرده است.
    عبدالبسیطسخنگوی وزارت خارجه پاکستان دوشنبه گذشته انتشار اسناد محرمانه ای درباره حمایت اسلام آباد از شبه نظامیان طالبان در افغانستان، را اطلاعات انحرافی و بی‌اساس خواند.
    وی اعلام کرد:این اطلاعات انحرافی است که بطور قطع با واقعیت ارتباطی ندارد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفت:همه این اطلاعات فقط از فقدان درک کامل از پیچیدگی این مشکلات حکایت دارد.
    عبدالبسیط اظهار داشت :نقش سازنده و مثبت پاکستان در افغانستان نباید به این شکل با چنین گزارش‌های هدفمند و بی‌اساسی مخدوش شود.
    یک مقام ارشد اطلاعاتی پاکستان نیز روز دوشنبه گفت:این اطلاعات از گزارش های خام و تایید نشده اطلاعاتی استخراج شده و هدف از اعلام آنها لکه دار کردن شهرت نهاد اطلاعاتی پاکستان است.
    ب ) این دیدگاه تصریح می‌کند آمریکا مایل است از دولت پاکستان به عنوان دولتی متحد در جنگ علیه تروریسم
    دولتی تابع به معنای خاص بسازد و تحقق چنین ایده‌ای نیز به ابزارهای قوی و مستندات کافی نیازمند است.
    افشای این اسناد بخشی از این سناریو است که آمریکایی‌ها از آن بهره برده اند و همانطور که جیمز جونز مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز تاکید کرده است این اطلاعات مقام‌های دولت اوباما را شگفت زده نکرده است.
    سایر شواهد نیز نشان می‌دهد که برخورد آمریکایی‌ها با این مساله بسیار حساب شده بوده است و نمی‌توان افشای این حجم از اسناد را بدون هدف‌گذاری پذیرفت.
    فیلیپ کرولی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا دوشنبه گذشته گفته بود که ما در تماس با یوسف رضا گیلانی نخست وزیر پاکستان و حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان به آنها هشدار داده‌ایم مراقب باشند.
    وی تصریح کرده بود که سفرای آمریکا در اسلام آباد و کابل نیز تلاش می‌کنند دولت‌های افغانستان و پاکستان را از خطرهای احتمالی که وجود دارد آگاه کنند!.
    ج)این فرضیه تصریح می‌کند سفرهای انجام شده مقام‌های آمریکایی به پاکستان پیش از افشای این اسناد نیزبدون محاسبه انجام نشده است.
    سفر اخیر هیلاری کلینتون و مایک مولن رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا به پاکستان و تاکیدهای این دو مقام واشنگتن مبنی بر سرکوب بیشتر طالبان و القاعده از فشارهای پیوسته آن کشور به دولتمردان پاکستانی حکایت داشت، فشارهایی که تاکنون نتایج دلخواهی برای آمریکایی نداشته است.
    کلینتون بعد از دیدار از پاکستان، گفت که اسامه بن لادن در این کشور حضور دارد.
    مولن نیز بعد از دیدار با ژنرال اشفاق کیانی فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان ضمن حمایت از اظهارات وزیر خارجه آمریکا گفته بود: من اعتقاد دارم بن لادن در خاک پاکستان است.
    وی یک روز قبل از افشای اسناد محرمانه پنتاگون – اقدام نظامی علیه گروه های تروریستی از جمله شبکه حقانی را خواستار شده بود.
    مقام‌های آمریکایی نیز تاکید دارند که سفر اخیر ریچارد هالبروک نماینده آمریکا در امور افغانستان و پاکستان به اسلام آباد و دیدار با زرداری نیز در خصوص افشای این اسناد انجام شده است.
    بنابراین همگی این شواهد نشان می‌دهد که آنها در یک بازی دوگانه تلاش دارند بیش از گذشته پاکستان را تابع کنند چرا که اهداف منطقه‌ای واشنگتن فراتر از حضور در افغانستان و پاکستان است.
    آمریکا تاکید می‌کند که شبکه‌های تروریستی تحت مدیریت اسامه بن لادن و ملاعمر از یکسو و شبکه حقانی از سوی دیگر مانع از برقراری امنیت در افغانستان هستند.
    ماه گذشته دانشگاه ال.اس. ایی لندن گزارشی را منتشر کرد که در آن به صراحت از ارتباط دستگاه‌های اطلاعاتی پاکستان با رهبران القاعده و گروه های طالبان از جمله شبکه حقانی پرده برداشت.
    این گزارش البته بی‌ارتباط با درخواست واشنگتن از ارتش پاکستان برای برخورد با شبکه حقانی نبود،چرا که آمریکایی‌ها معتقدند بازسازی شبکه حقانی از سوی جلال‌الدین حقانی ضربه‌های سهمگینی به نیروهای ائتلاف در افغانستان وارد کرده است و اقدام نظامیان پاکستانی علیه این شبکه از القاعده ضروری است.
    گفته می‌شود شبکه حقانی، که توسط جلال‌الدین حقانی رهبری می‌شود،یک گروه شبه نظامی و متحد طالبان است و البته به دلیل کهولت سن وی (حدود هفتاد تا هشتاد سال) رهبری این گروه به پسر ارشدش سراج‌الدین منتقل شده است.
    حقانی‌ها از قوم پشتون و قبیله زدران مربوط ولایت جنوبی پکتیا هستند.
    شبکه حقانی قدرت خود در مناطق پشتون‌نشین پاکستان در شمال وزیرستان در مرز با ولایت خوست افغانستان را حفظ کرده است.
    شبکه حقانی دربسیار ولایت‌های جنوب شرقی افغانستان فعال می‌باشد و در پی کنترل پایگاه‌های سنتی خود در ولایت‌های خوست و پکتیا است.
    ریچارد هالبروک نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و پاکستان نیز جمعه گذشته اعلام کرد که شبکه حقانی وابسته به القاعده از مخفیگاه‌های امن خود در پاکستان پیوسته حملاتی را علیه نیروهای ائتلاف و آمریکایی در افغانستان انجام می‌دهد.
    آمریکایی‌ها سال گذشته نیز موضوع شورای کویته را محور اعمال فشار به پاکستان قرار داده بودند.
    آنها مدعی بودند که دستگاه‌های اطلاعاتی پاکستان با شورای کویته در ارتباط است و حتی نماینده‌ای نیز در این شورا از ارتش پاکستان حضور دارد.
    پنتاگون متعقد است که شورای کویته به رهبری ملاعمر از جمله طراحان اصلی حملات به نیروهای ائتلاف در خاک افغانستان است و در این مسیر، سازمان اطلاعاتی ارتش پاکستان ( ای.اس. آی) نیز به کمک آنها شتافته است.
    محصلین مدارس مذهبی به ویژه کسانی که در دوره جهاد افغانستان به این منطقه مهاجرت کردند، بسیاری از نیروهای جهادی سابق به ویژه افرادی که متعلق به حرکت انقلاب اسلامی به رهبری مولوی محمد نبی محمدی هستند، در زیر چتر شورای کویته فعالیت دارند.
    نکته مهم درباره شورای کویته این است که این شورا ارتباط تنگاتنگی با شبکه القاعده دارد.
    اعضای این شورا هم در درون خود و هم با اعضای القاعده پیوند خانوادگی مستحکمی برقرار کرده اند، به ویژه پیوند سببی ملاعمر با بن لادن در تحکیم این همبستگی مهم بوده است.
    شاید به دلیل همین وابستگی‌ها بود که در سال ‪ ۲۰۰۱‬ملاعمر از تحویل اسامه بن لادن به آمریکا و اخراج آن از افغانستان پرهیز کرد.
    شورای کویته در میان سایر شاخه‌های طا لبان، ایدئولوژیکترین شاخه محسوب میشود.
    این گروه خواهان استقرارحکومت اسلامی در افغانستان (امارات اسلامی افغانستان)که تحت رهبری امیرالمومنین باشد،هستند و بر همین اساس بشدت با دولت فعلی افغانستان مخالفند و آن را دست نشانده غربیها قلمداد میکنند.
    شورای کویته برخروج نیروهای خارجی اصرار دارد و به سادگی حاضرنیست با آمریکاییها و دولت کرزی وارد مذاکره شود.
    آنچه آمریکاییها آن را طالبان افراطی مینامند، این شاخه از طالبان هستند.
    د) مقام‌های پاکستانی در مقابل ایده آمریکایی‌ها بارها مقاومت کرده و حاضر نیستند تسلیم فشارهای واشنگتن بشوند.
    قمر زمان کایرهوزیر اطلاع رسانی پاکستان درباره گزارش ویکی لیکس گفته است:
    این نوع اتهام‌ها جدید نیست اما همه باید بدانند که پاکستان خود بیشتر از افغانستان قربانی بزرگ ترور است.
    وی تاکید کرده است:هزاران نفر از نیروهای ما جان خود را در این جنگ از دست دادند.تلفات غیر نظامی ما نیز بیش از هر کشور دیگری است، بنابراین ما درباره چه کسی حرف می‌زنیم که از تروریست‌ها حمایت می‌کند.ما در حال مبارزه با تروریسم در داخل کشور خود هستیم
    .
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    لا يوجد حالياً أي تعليق


      اكنون الجمعة مارس 29, 2024 6:19 am ميباشد