سایت حزب مردم افغانستان

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

( Afghanistan People's Party (APP


    مجموعه کامل نوشته ها و تحلیل ها در باره اسناد ویکیلیکس

    avatar
    Admin
    Admin

    تعداد پستها : 202
    تاريخ التسجيل : 2010-07-22
    20100727

    مجموعه کامل نوشته ها و تحلیل ها در باره اسناد ویکیلیکس Empty مجموعه کامل نوشته ها و تحلیل ها در باره اسناد ویکیلیکس

    پست  Admin

    1
    مجموعه کامل نوشته ها و تحلیل ها در باره اسناد ویکیلیکس Sueddeutsche

    زوددویچه

    یک روزنامه آلمانی با تاکید بر اینکه با وجود تلاشهای غرب در افغانستان، این کشور هرگز نخواست بر اساس قواعد تنظیم شده آنها شکل بگیرد، اسناد فاش شده از سوی سایت ویکی لیکز را تصویر یاس آلود یک منطقه جنگ زده با اهداف مبهم جنگ افروزان آن ارزیابی کرد.به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه “زوددویچه سایتونگ” در تحلیلی در این باره به قلم “استفان کورنلیوس” نوشت: در افغانستان ظاهرا صلحی برقرار نخواهد شد و خشونت و گرسنگی وضعیت زندگی مردم این کشور را مانند دهه های اخیر تعیین می کند.ادامه…
    در ادامه آمده است : گناه به وجود آمدن چنین افتضاحی در افغانستان بر دوش آن بخشی از جامعه بین المللی است که به رهبری آمریکا بخشهای انسانی، سیاسی و نظامی خود را در این کشور سرمایه گذاری کردند. بیش از چهل کشور دنیا با مبنا قرار دادن علایق خود می خواستند صلح و پیشرفت را به افغانستان بیاورند.
    نویسنده در بخش دیگری از این مطلب خاطر نشان کرد تاریخچه رنج افغانها و پیغام پشت کردن دلسردانه جامعه بین المللی بهاقدامات خود در راستای برقراری صلح ابدی در افغانستان حالا در اسناد محرمانه منتشر شده از سوی سایت “ویکی لیکز” آمده است. در مجموع این گزارش تصویر سراسر یاس یک منطقه آلوده به جنگ با اهداف گنگ و نامشخص از طرف جنگ افروزان را ارائه می دهد.
    در بخش دیگری از این مطلب آمده است : ناکامی های ذکر شده در این گزارش نشان می دهد که گذر سالهای متمادی در افغانستان نتوانسته است دینامیک تضادها در این کشور را تغییر دهد. با وجود تلاشهای گروههای خارجی این کشور هرگز نخواست بر اساس قواعد تنظیم شده توسط آنها شکل بگیرد، اما این موضوع جدیدی نیست.
    نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه مقایسه کردن گزارش ویکی لیکز با گزارش پنتاگون در سال ۱۹۷۱ که توسط نیویورک تایمز منتشر شد و اظهار داشته بود که حکومت جانسون درباره حقایق و اهداف سیاسی در جنگ ویتنام دروغ گفته است اشتباه است. اسناد گزارش پنتاگون در آن زمان اعتراضات دسته جمعی ایجاد کرد و وضعیت ضد جنگ را تشدید کرد.
    این در حالی است که این گزارش واسناد فاش شده درباره جنگ افغانستان نخواهد بود که چنین اعتراضات عمومی را به راه خواهد انداخت چرا که عموم مردم مدتهاست که از این جنگ روی برگردانده اند.
    نویسنده در ادامه با این همه در چنین شرایطی سایت “ویکی لیکز” را یک فاکتور خطرناک برای ملتهای رهبری کننده جنگ افغانستان ارزیابی کرد و نوشت : اسناد فاش شده توسط این سایت پتانسیلهایی دارند که آخرین امیدها برای یک موفقیت سیاسی و نظامی در افغانستان را بر باد دادند. این اسناد مخالفت عمومی علیه جنگ افغانستان را به ویژه در آمریکا تشدید خواهند کرد.
    نویسنده در پایان خاطر نشان کرد : البته هرج و مرج و وضعیت افتضاح افغانستان را نه چنین گزارشهایی اعلام می کنند و نه آمریکا و کشورهای کمک کننده، آن را درک می کنند. راستی چرا افغانستان همواره از نظم و برقراری صلح فاصله می گیرد؟ چون گزارشهای این چنینی بسیار اما پاسخ به آنها کم است.
    مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

    avatar

    پست الثلاثاء يوليو 27, 2010 7:08 pm  Admin

    در حالی که وزارت دفاع آمریکا، می‌گوید ارزیابى خسارت‌های ناشى از انتشار هزاران سند سرّى درباره جنگ افغانستان توسط وب‌سایت ویکی‌لیکس به هفته‌ها زمان نیاز دارد، ویکی‌لیکس مدعی است که هنوز ۱۵ هزار سند محرمانه دیگر در اختیار دارد.اسنادی که روز دوشنبه در روزنامه‌های گاردین، نیویورک تایمز و مجله اشپیگل انتشار یافت جزئیات تازه‌ای از عملیات پنهانی جنگ در افغانستان در طی شش سال گذشته را به تصویر کشیده است.این اسناد را وب سایت ویکی‌لیکس که اخبار پشت پرده را افشا می‌کند، یکشنبه شب در وب سایت خود نیز منتشر کرد.در این اسناد به ویژه به ناتوانی آمریکا درجلوگیری از حمایت پنهان نیروهای اطلاعات پاکستان (آی‌اس‌آی) به شبه نظامیان و همچنین به افزایش شمار قربانیان غیر نظامی در اثر حملات نیروهای آمریکایی اشاره شده است. ادامه…
    این اسناد همچنین به دستور عملیاتی پنهان «بگیر یا بکش» به گروه ضربت ۳۷۳ کماندوهای آمریکایی علیه رهبران طالبان اشاره می‌کند که منجر به کشته شدن غیر نظامیان در افغانستان شده است.دِیو لاپان، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، گفت مقام های رسمی در حال بازبینی این اسناد و برآورد خسارت احتمالی ناشی از افشای این اسناد هستند.وی همچنین انتشار این اسناد را «عملی جنایتکارانه» توصیف کرد.در همین زمینه کاخ سفید گفته است اقداماتی که مانع از انتشار این اسناد در رسانه‌ها شود انجام نداده است. با این حال رابرت گیبز سخنگوی کاخ سفید گفت از ویکی لیکس خواسته شد تا اطلاعاتی را که ممکن است به نیروهای ارتش آمریکا لطمه بزند پاک شود.در همین حال مقامات پنتاگون از اظهار نظر درباره جزئیات اسنادی مبنی دستیابی طالبان به موشک‌های ضد هوایی حرارت‌یاب خودداری کرده است.گفته می‌شود مقام‌های پنتاگون تحقیقات وسیعی برای یافتن عامل افشای این اسناد محرمانه آغاز کرده‌اند.مقامات نظامی آمریکا برادلی مینینگ، کارشناس پیشین اطلاعاتی ارتش آمریکا در بغداد به سبب انتقال اسناد طبقه‌بندی شده بازداشت کرده‌اند.با این حال به گفته سخنگوی وزارت دفاع آمریکا آخرین اسنادی که انتشار یافته می‌تواند از هر مقام اطلاعاتی ارتش صورت گرفته‌باشد.جولیان اسنج، سردبیر وب‌سایت ویکی‌لیکس، روز دوشنبه در لندن به خبرنگاران گفت که «افشای این اسناد آغاز کار است». وی اضافه کرد: « ۱۵ هزار پرونده دیگر از اسناد محرمانه ارتش آمریکا در افغانستان هم‌اکنون در اختیار ماست».آقای اسنج همچنین گفت که این اسناد می‌تواند نشان‌دهنده ارتکاب جرائم جنگی توسط نیروهای آمریکا باشد اما باید در دادگاه به آن رسیدگی کرد.به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس برادلی مینینگ، کارشناس پیشین اطلاعاتی ارتش آمریکا در بغداد ادعا کرده که ۲۶۰ هزار سند ارتش آمریکا را در اختیار ویکی لیکس قرارداده است.آقای منینیگ در ابتدای ماه جاری میلادی به اتهام افشای اسرار محرمانه در بازداشت به سر می‌برد.در همین حال حسین حقانی، سفیر پاکستان در آمریکا، روز سه‌شنبه در واکنش به انتشار این اسناد و نقش سازمان‌های اطلاعاتی پاکستان در حمایت نیروهای طالبان، گفت «این [انتشار] واقعیات موجود در منطقه را منعکس نمی‌کند».ایران در اولین واکنش، دوشنبه شب از زبان محمود احمدی‌نژاد، بخش‌هایی از این اسناد را که به نقش تهران در حمایت‌های پنهان مالی، تسلیحاتی، آموزش و پناه دادن به شورشیان طالبان اشاره می‌کند، را رد کرد.وال استریت جورنال نیز در شماره امروز خود نوشت که دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد نیز، ادعاهایی اینچنین را رد کرده است.ایران در گذشته نیز همواره با رد اتهامات ارتش آمریکا درباره دخالت در افغانستان به همکاری با دولت حامد کرزای تأکید کرده است.
    [/]
    avatar

    پست الثلاثاء يوليو 27, 2010 7:13 pm  Admin

    بیش از۹۰ هزار سند طبقه بندی شده ارتش آمریکا که روز یکشنبه از سوی وب سایت “ویکی لیکس” ، یک سازمان غیردولتی، در اختیار روزنامه های پرشمارگانی چون “گاردین” انگلیس، “نیویورک تایمز” آمریکا و مجله “اشپیگل” آلمان قرار گرفت، افشا کننده جزئیاتی از عملیات پنهانی جنگ در افغانستان است. یکی از بخش های قابل توجه برملا شده از این اسناد این است که بر خلاف ادعای مقامات و فرماندهان آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مبنی بر شکست “طالبان” در افغانستان، طالبان از موشک های گرما یاب برای هدف قرار دادن هواپیماهای نیروی ائتلاف در افغانستان استفاده می کند
    مقام های آمریکا از اینکه هزاران سند نظامی محرمانه مربوط به جنگ افغانستان در اختیار رسانه های بین المللی قرار داده شده، شدیدا انتقاد کرده و ضمن “غیرمسئولانه” خواندن این اقدام، آن را خطری برای امنیت ملی این کشور توصیف کرده اند.
    دولت پاکستان هم اسناد منتشر شده درباره حمایت سازمان اطلاعات این کشور از طالبان را به شدت تکذیب کرده است. دفتر ریاست جمهوری پاکستان اسناد درز شده را بی اساس توصیف کرده است و سخنگوی رئیس جمهوری پاکستان هم گفته است که ممکن است هدف از دادن این اسناد سری به رسانه ها، تضعیف روند جدید گفتگو های استراتژیک بین آمریکا و پاکستان بوده باشد. ادامه…
    سایت ویکی لیکس، یک سازمان غیردولتی، نود هزار سند نظامی سری را به روزنامه های نیویورک تایمز آمریکا، گاردین بریتانیا و مجله اشپیگل آلمان داده است. این اسناد، جزئیاتی از عملیات پنهانی جنگ در افغانستان را افشا می کند.
    اسناد یاد شده از ژانویه ۲۰۰۴ تا دسامبر ۲۰۰۹ را در بر می گیرد و شامل گزارش های منتشر نشده از تعداد کشته شدن غیرنظامیان و همینطور عملیات پنهان “بگیر یا بکش” کماندوهای آمریکایی علیه رهبران طالبان است.
    جولیان اسانج، بنیانگذار سایت ویکی لیکس، گفته است که ظاهرا این اسناد نشاندهنده ارتکاب جرائم جنگی است اما دادگاه باید در این مورد تصمیم بگیرد.
    اتهامات مربوط به ایران
    این اسناد همچنین نگرانی های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را از کمک های ایران به طالبان افغانستان نشان می دهد. در این اسناد ادعا شده که ایران پول و تسلیحات در اختیار طالبان افغانستان می گذارد.
    روزنامه گاردین، چاپ لندن، در مقاله ای منحصرا به اسنادی می پردازد که مربوط به نقش ایران در افغانستان می شود.
    سایمون تیزدال، نویسنده مقاله گاردین می گوید در اسناد فاش شده مربوط به ایران ادعا شده که ایران مخفیانه شورشیان طالبان، فرماندهان محلی طالبان وابسته به شبکه القاعده و همینطور بمبگذاران انتحاری را از نظر مالی و تسلیحاتی تامین می کند و آنها را تعلیم می دهد تا نیروهای بریتانیا و سایر نیروهای غربی ر ا از خاک افغانستان بیرون کنند.
    به نوشته این مقاله یکی از این اسناد، مربوط به گزارشی است که توسط آیساف (نیروهای بین المللی کمک به حفظ امنیت) در افغانستان تهیه شده است. به نقل از این روزنامه رهبران فعلی و مقامات پیشین دولت طالبان در حال حاضر در ایران به سر می برند و سرگرم برنامه ریزی برای حمله به ولایات هلمند و ارزگان هستند.
    سایمون تیزدال در ادامه مقاله می نویسد که در این گزارش ادعا شده که دولت ایران به اعضا این گروه گفته است که در قبال کشتن یک سرباز افغان، ۱۷۴۰ دلار و در ازای کشتن یکی از مقامات دولتی افغانستان، ۳۴۸۱ دلار به هر یک از آنها خواهد پرداخت.
    دولت ایران همواره در گذشته ادعاهای مشابه را تکذیب کرده است. ایران می گوید که به پیکارجویان افغانستان برای براندازی دولت حامد کرزی، که از حمایت کشورهای غربی برخوردار است، هیچگونه کمک مالی یا تسلیحاتی نمی کند.
    واکنش های شدید
    جیمز جونز، مشاور امنیت ملی آمریکا روز یکشنبه طی بیانیه ای گفت واشنگتن افشای اطلاعات محرمانه ای که می تواند جان آمریکائیان و متحدان آمریکا را در معرض خطر قرار دهد و امنیت ملی این کشور را تهدید کند، قویا محکوم می کند. اما ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، گفته است که بعید می داند که نشر این اسناد محرمانه بر روی تلاش های بین المللی در افغانستان تاثیر منفی بگذارد.
    آقای جونز گفت که ویکی لیکس هیچ تلاشی برای تماس با دولت آمریکا برای بحث درباره این اسناد نکرد و دولت تنها از طریق سازمان های خبری از انتشار آن با خبر شد.
    او با غیرمسئولانه خواندن درز این اسناد گفت که این کار بر تعهد آمریکا برای تعمیق روابط با افغانستان و پاکستان و شکست دادن دشمن مشترک سه کشور اثری نمی گذارد.
    کاخ سفید می گوید این اسناد مربوط به دوران قبل از استراتژی اخیر آمریکا در افغانستان است.
    گاردین، یکی از سه رسانه چاپی که این اسناد را امروز منتشر کرده، درز این اسناد را در تاریخ ارتش آمریکا بی سابقه خوانده است.
    روزنامه نیویورک تایمز و مجله اشپیگل آلمان هم امروز به انتشار این اسناد و مدارک پرداخته اند.
    این اسناد نشان می دهد طالبان دارای موشک های حرارت یاب است که می تواند هواپیماهای ناتو را سرنگون کند.
    بریجیت کندال، خبرنگار دیپلماتیک بی بی سی می گوید این مدارک شاید حاوی اطلاعات چندان جدیدی نباشد، اما حاکی از وضع دشوار جنگ در افغانستان و تلفات غیرنظامیان است.
    یک مقام دولت آمریکا که نخواست نامش فاش شود به بی بی سی گفت ویکی لیکس رسانه بیطرفی نیست بلکه سازمانی است که مخالف سیاست آمریکا در افغانستان است.
    این گزارش ها در حالی منتشر می شود که نیروهای ناتو در حال بررسی مرگ ۴۵ غیرنظامی هستند که روز جمعه در جریان حمله هوایی به ولایت هلمند کشته شده اند.
    ویکی لیکس می گوید این اسناد مورد استفاده “افسران دفتری پنتاگون و نیروهای نظامی در میدان جنگ به هنگام طراحی عملیات” بوده است.
    حسین حقانی سفیر پاکستان در واشنگتن نیز گفته است این گزارش ها “بیانگر واقعیت های جاری نیست.”
    به نوشته نیویورک تایمز این اسناد “حکایت از آن دارد که پاکستان به نمایندگان سازمان جاسوسی اش اجازه می دهد که مستقیما با طالبان ملاقات کنند.”
    این روزنامه می افزاید در این ملاقات ها تحت عنوان “جلسات محرمانه تعیین استراتژی” شبکه هایی از گروه های پیکارجو که علیه سربازان آمریکایی در افغانستان می جنگیدند “سازمان” داده می شد و حتی “برای ترور رهبران افغانستان نقشه کشیده می شد.”
    نیویورک تایمز می نویسد بسیاری از این گزارش ها عادی و حتی پیش پا افتاده است اما پنجره ای است به سوی جنگی که ۹ سال از شروع آن می گذرد.
    avatar

    پست الثلاثاء يوليو 27, 2010 7:24 pm  Admin


    مجموعه کامل نوشته ها و تحلیل ها در باره اسناد ویکیلیکس Dw_logo1024


    در عصر انترنيت، مشكل است تا اطلاعات را محرمانه نگهداشت: سيستم اطلاعات داخل شبكه انترنيتي شده است و به اين ترتيب از حمله "هكر" ها يا دزدان انترنيتي مصون نيست.
    اطلاعات بسيار عظيم را مي توان در يك ”سي دي” يا "کارت حافظه جانبی" كا‌پي كرد و از بخش هاي امنيتي به بيرون انتقال داد.
    از سال ۲۰۰۶ به اين سو، يك صفحه انترنيتي به نام ”ويكي ليكس” (WikiLeaks) وجود دارد كه اطلاعات را جمع آوري و نشر مي كند، اطلاعاتي كه ادارات دولتي يا شركت هاي بزرگ اقتصادي آن را در رديف اسناد محرمانه قرار مي دهند.
    مسوولان اين صفحه انترنيتي، كاملاَ امر سري نگهداشتن منابع شان را مراعات مي كنند. افشاي حدود ۹۲ هزار گزارش محرمانه ارتش ايالات متحده امريكا در باره وضعيت جنگ در افغانستان، تا به حال نقطه اوج فعاليت هاي صفحه اترنيتي ”ويكي ليكس” در راستاي شفافيت هرچه بيشتر نسبت به اطلاعات است. شفافيت نسبت به اطلاعات نظر به اظهارات مسوولان اين صفحه، در مركز فعاليت آن ها قرار دارد. در اين صفحه انترنيتي درج است:
    ”ما به اين باور هستيم كه شفافيت در زمينه كار هاي حكومت، باعث كاهش يافتن فساد و اداره كردن بهتر و تقويت هرچه بيشتر دموكراسي مي شود.”
    صفحه اترنيتي ”ويكي ليكس” در گذشته نيز بار ها موجب برانگيختن توجه افكار عمومي شده است، مثلاَ اين صفحه اسناد داخلي محرمانه كونسرن بزرگ نفت ”ترافيگورا” (Trafigura) را در باره انتقال زباله هاي زهري در سواحل عاج منتشر كرد. و همين صفحه است كه خط مشي ارتش ايالات متحده امريكا را در مورد زندان مشاجره برانگيز گوانتانامو منشر ساخت.
    ”ويكي ليكس” قبل از همه در اپريل ۲۰۱۰ بيشتر شهرت يافت‌، زماني در صفحه اش يك فيلم ويدويويي را نشر كرد كه در آن حمله هوايي مرگ بار ارتش امريكا را در بغداد بر يك گروه افراد ملكي نشان مي داد كه دو كارمند رسانه خبري رويتر نيز در ميان آن ها بودند. برای تماشای این فيلم ويدويويي تا به حال در صفحه " یو تیوب" ۷ ميليون بار كليك شده است.
    يكي از موضوعات در اسناد افشا شده كنوني‌، نقشي كه است كه سازمان استخبارات پاكستان (آي اس آي) بازي كرده است تا موازنه سياسي افغانستان را برهم زند.
    ايالات متحده امريكا به پاكستان پول هاي هنگفت براي مبارزه عليه طالبان مي پردازد. اما اين كه با وجود اين همه پرداخت پول، پاكستان به عوض جنگ عليه طالبان، برعكس با آن ها روابط و تماس هاي دوستانه دارد، اين امر براي حكومت ايالات متحده امريكا خيلي ناپسند است.
    در اين اسناد محرمانه از حميد گل سخن در ‌ميان است: اين رييس پيشين سازمان استخبارات پاكستان ”آي اس آي” در اين اسناد به عنوان كسي ياد مي شود كه ماين ها را در افغانستان ارسال مي كند تا به آن وسيله سربازان ناتو به قتل برسند؛ ديگر اين كه حميد گل در مناطق قبايلي پاكستان، با عرب هاي مسلح ملاقات مي كند تا انتحار كنندگان را به افغانستان بفرستد. حميدگل همه اين اتهامات را رد كرده مي گويد:
    ”من اين اسناد را خوانده ام. همه آنها دروغ هستند، مجموعه اي از دروغ ها. اين همه چيز است، چون من حيثيت يك بچه اي را دارم كه او را با كمال ميل بايد زد. مساله فقط برسر يك چيز است: بر سر زدنِ پاكستان ” .
    اما قابل انكار نيست كه روابط اين رييس پيشين سازمان استخبارات پاكستان با گروه هاي افراطي خيلي تنگ و محكم بوده است. ناظران بسياري به اين نطر هستند كه ”آي اس آي” مانع آن مي شود تا اين راوبط را برهم زند، زيرا پاكستان در آينده به طالبان خيلي خوب ضرورت دارد تا نفوذش را در كشور همسايه افغانستان تحكيم كند، براي زماني كه غرب سربازان اش را از اين كشور خارج كند.
    ماتیاس هاینه/ احمد حسین مبلغ
    [/]ویراستار: رسول رحیم
    avatar

    پست الثلاثاء يوليو 27, 2010 7:50 pm  Admin

    <>
    موسس سايت "ويکي ليکس" روز دوشنبه در يک کنفرانس خبري از انتشار دهها هزار سند محرمانه ارتش آمريکا درباره جنگ افغانستان دفاع کرد.
    "

    يک وبسايت که به انتشار «غيرمجاز» اسناد دولتی و سازمانهای ديگر شهرت دارد آنچه را که می گويد اسناد محرمانه ارتش آمريکا در جنگ افغانستان است، منتشر ساخت.
    «ويکی ليکز» روز يکشنبه بيش از ۹۰۰۰۰ سند را بر روی اينترنت منتشر کرد. ويکی لينکز می گويد اين اسناد شرح رويدادهايی را که از تاريخ ژانويه ۲۰۰۴ تا تاريخ دسامبر ۲۰۰۹ به وقوع پيوسته است، شامل می شود.
    اسناد فاش شده جزييات يورش هايی را که توسط يک نيروی ويژه عملياتی عليه آنچه از طرف مقامات آمريکا شورشيان «پرارزش» و اهداف ديگر تروريستی توصيف شده اند، گزارش کرده است. گفته می شود برخی از اين يورش ها که منجر به کشته شدن غيرنظاميان افغانی شده اند، هدف حملات نبوده است.
    همچنين اسنادی وجود دارند که ادعا می کنند آمريکا نگران است که دستگاه اطلاعاتی پاکستان به شورشيان در افغانستان، ياری ميرساند.
    «جيمز جونز» مشاور امنيت ملی کاخ سفيد انتشار اين اسناد را محکوم کرد. ژنرال جونز در بيانيه ای انتشار غيرمجاز اسناد را «غيرمسؤلانه» ناميد و گفت که اين عمل نه تنها جان آمريکاييان و همکاران آمريکا را در معرض خطر قرار می دهد بلکه امنيت ملی نيز، مورد تهديد قرار می گيرد.
    ژنرال جونز می گويد که «ويکی لينکز» هيچگونه تلاشی برای تماس با دولت آمريکا انجام نداده است و کاخ سفيد نيز از طريق مؤسسات خبری؛ از طريق مؤسساتی نظير نيويورک تايمز، گاردين لندن و اشپيگل آلمان، از انتشار اين اسناد مطلع شده است.
    حسين حقانی سفير پاکستان در آمريکا مؤکداً می گويد که کشور متبوع وی کاملاً به مبارزه با شورشيان، متعهد است. ژنرال جونز همچنين گفت که اين اسناد واقعيات ميدان جنگ را منعکس نميکنند.
    ژنرال جونز اشاره کرد که بخش اصلی اين اسناد مربوط به دوران پرزيدنت بوش است. پرزيدنت اوباما استراتژی جديد خود را که افزايش نيرو و تمرکز بر روی القاعده و طالبان در پناهگاه های آنها در پاکستان است، در ماه دسامبر ۲۰۰۹ اعلام کرد. وی گفت که تغيير استراتژی دقيقاً به خاطر وضعيت وخيمی بود که در عرض چند سال، بوجود آمده بود.
    جوليان اسانج" که در مرکز لندن با خبرنگاران گفت و گو مي کرد، اظهارداشت: اين اسناد داستان ادامه دار کشتار را در جنگ افغانستان بيان مي کند... اين اسناد داستان جنگ افغانستان را از سال 2004 تا سال 2009 را بر اساس حوادث و اتفاقات روزانه روايت مي کنند.
    وي گفت: اين اسناد درباره يک حادثه خاص نيست بلکه راجع به يک روند است و بيشترين تلفات اين جنگ نيز در نتيجه همين حوادث و آشفتگي هاي روزانه جنگ افغانستان روي مي دهد.
    وي همچنين نسبت به صحت اسناد منتشر شده ابراز اطمينان کرد و افزود: ما قبل از انتشار اسناد تا آنجا که ممکن بوده از صحت آنها اطمينان حاصل کرده ايم، در عين حال ممکن است واحدهاي نظامي که اين گزارش ها را تهيه کرده اند، محتواي گزارش شان داراي اشکالاتي باشد که اين ارتباطي به ما ندارد.
    اسانج اظهارداشت: ما در انتشار اين اسناد نهايت تلاش خود را به کار گرفتيم تا نسبت به "به خطر نيفتادن افراد بي گناه" به دليل اين افشاگري اطمينان حاصل کنيم.
    وي درباره نحوه دستيابي به اين اسناد گفت: منابع ما همواره ناشناس باقي خواهند ماند و ما در اين زمينه خود را کاملا متعهد مي دانيم.
    از سوي ديگر وزارت دفاع انگليس روز دوشنبه اعلام کرد که در حال بررسي مطالب مطرح شده در اسناد درز کرده به مطبوعات درباره عمليات نيروهاي انگليسي است.
    يک سخنگوي وزارت دفاع گفت: ما نمي توانيم در حال حاضر درباره ادعاهاي مطرح شده در اين اسناد مبني بر هدف قرار گرفتن غيرنظاميان توسط نيروهاي انگليسي اظهار نظر کنيم.
    وي افزود: ما براي چک کردن موارد مطرح شده بايگاني هاي خود را بررسي خواهيم کرد ولي در حال حاضر هرگونه گمانه زني در اين باره نامناسب خواهد بود.
    اين سخنگو به "بي بي سي" گفت: وزارت دفاع انگليس و نيروهاي آيساف در افغانستان مقررات به روز و محکمي براي جلوگيري از واردآمدن خسارت و تلفات به اتباع غيرنظامي در افغانستان دارند و همچنين درباره هرحادثه اي در اين زمينه تحقيق مي کنند.
    وي اظهارداشت: نيروهاي انگليسي همواره حداکثر تلاش خود را به کار مي گيرند تا نسبت به حفاظت از غيرنظاميان در جريان جنگ اطمينان حاصل کنند.
    در بخشي از اسناد محرمانه درز کرده به رسانه ها، جزيياتي از 21 حادثه جداگانه که در جريان آنها نيروهاي انگليسي غيرنظاميان افغان از جمله زنان و کودکان را هدف گلوله باران و بمباران خود قرار داده اند، به چشم مي خورد.
    يک سخنگوي نخست وزيري انگليس نيز امروز از پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره فاش شدن اسناد محرمانه ارتش آمريکا خودداري کرد و فقط از انتشار اسناد طبقه بندي شده نظامي اظهار تاسف نمود.
    از سوي ديگر ائتلاف ضدجنگ انگليس نيز روز دوشنبه با انتشار بيانيه اي تاکيد کرد: اين اسناد محرمانه گوشه هايي از واقعيات جنگ در افغانستان را فاش ساخت.
    "ائتلاف جنگ را متوقف کنيد" افزود: اين اسناد همه مواردي را که گروه هاي ضدجنگ و صلح طلب طي سال هاي اخير در مورد جنگ افغانستان و کشته شدن غيرنظاميان در اين جنگ مي گفتند، تاييد مي کند.
    "جنگ افغانستان يک جنگ بي مورد، بيهوده و غيرقابل پيروزي بوده است و جنگ افروزان طي اين مدت بطور مستمر به مردم دروغ گفته اند."
    در ادامه اين بيانيه آمده است: اين جنگ بايد فورا متوقف شود و همه نيروهاي خارجي بدون تاخير افغانستان را ترک کنند.
    در يک حادثه بي سابقه در دوران جنگ، بيش از 90 هزار سند محرمانه ارتش آمريکا به رسانه ها درز کرده و جزيياتي از عمليات هاي پنهان از جمله قتل غيرنظاميان در افغانستان افشا شده است.
    اين اسناد را "ويکي ليکس"، يک سازمان غير دولتي فعال در زمينه انتشار اسناد محرمانه به نيويورک تايمز آمريکا، گاردين انگليس و مجله اشپيگل آلمان ارائه کرده و اين سه نشريه امروز بخش هايي از اين اسناد را منتشر کرده اند.
    اسناد ياد شده از ژانويه 2004 تا دسامبر 2009 را در بر مي گيرد و شامل گزارش هاي منتشر نشده از کشته شدن غيرنظاميان و نيز عمليات پنهان کماندوهاي آمريکايي براي دستگيري و قتل رهبران طالبان و ديگر مخالفان در افغانستان است.
    دولت آمريکا انتشار اين اسناد را محکوم کرده و تاکيد کرده است که افشاي اين اطلاعات محرمانه مي تواند جان آمريکاييان و متحدان آمريکا را در معرض خطر قرار دهد و امنيت ملي آن کشور را تهديد کند.
    روزنامه گاردين چاپ لندن که امروز به اين اسناد دسترسي پيدا کرده، نوشت: حجم زيادي از اطلاعات محرمانه ارتش آمريکا واقعيت تلخ شکست در افغانستان را نشان مي دهد. اين اطلاعات نشان مي دهد که چگونه نيروهاي خارجي صدها نفر از مردم بي گناه غير مسلح را بدون آنکه گزارش کنند به قتل رسانده اند.
    اين روزنامه انگليسي افزود: بر اساس اين اسناد، حملات طالبان و بمب گذاري هاي آنها بيشتر شده و فرماندهان ناتو از آن ترس دارند که همسايگان افغانستان شورشيان را حمايت کرده و آنها را تغذيه نمايند.
    "اين آشکارسازي از 90 هزار پرونده و گزارش در مورد جنگ افغانستان استخراج شده و در سايت افشاگر "ويکي ليکس" قرار داده شده است و اتفاقات لحظه به لحظه جنگ افغانستان در شش سال گذشته را نشان مي دهد، جنگي که تاکنون بيش از 320 انگليسي و بيش از هزار آمريکايي در آن جان خود را از دست داده اند."
    به نوشته گاردين، اين اسناد محرمانه نشان مي دهد که واحدي از نيروهاي ويژه به نام "يگان سياه" تشکيل شده تا سران طالبان را بدون محاکمه به قتل برسانند. آمريکا همچنين مدارکي را که اثبات مي کرد طالبان به موشک هاي مرگبار زمين به هوا دست پيدا کرده است، مخفي نگاه داشته بود.
    avatar

    پست الثلاثاء يوليو 27, 2010 8:01 pm  Admin

    به دنبال افشاء 91 هزار سند محرمانه استخباراتی در خصوص جنگ افغانستان و دست داشتن پاکستان در این روند، سخنگوی دولت اعلام کرد که در مورد این اسناد تحقیقات جدی را انجام خواهد داد.

    وحید عمر سخنگوی رییس جمهور کرزی روز دوشنبه در کابل به خبرنگاران گفت که افشاء این اسناد منبع خوب برای آگاهی یافتن از مسائل است و می تواند پس از تحقیقات که به فرصت زیاد نیز نیاز دارد، موضوعات زیادی را نیز افشا کند.

    معمولا رازهای جنگ برای مدت‌های زیاد و حتی تا نیم قرن در آرشیو‌ها، بایگانی می‌ماند، اما نشر زود هنگام رازهای جنگ می‌تواند در سمت و سو بخشیدن به جنگ، و افشاء واقعیت پشت صحنه و آگاهی افکار عامه از آنچه می‌گذرد، بسیار مهم و باارزش باشد.

    آنچه تا کنون از این اسناد نشر یافته، موضوعاتی چون حمایت جدی و فعال پاکستان از طالبان و گروه‌های تروریستی در افغانستان، دست یافتن طالبان به سلاح‌های پیشرفته، شرکت نمایندگان شبکه استخباراتی پاکستان در جلسات به ظاهر مخفی طالبان، امداد نظامی و غیرنظامی پاکستان به گروه حقانی، کشتار غیرنظامیان بی‌تقصیر و ... می باشد.

    برخی از ریز بینان مسائل سیاسی براین باورند که افشاء این تعداد سند که در نوع خود بی سابقه بوده است، می تواند کار خود مقامات آمریکا برای رسیدن به برخی از مقاصد باشد. دلیل این مدعا را نیز نحوه انتشار این اسناد توسط سه خبرگزاری ذکر شده می توان بیان نمود که تقریبا به طور سلیقه ای عمل می نمایند که می توان با کمی دقت متوجه شد آن اسنادی افشاء می گردند که بشود از آنها بهره های سیاسی برد.

    به نظر می‌رسد که افشاء این اسناد در شرایط موجود که بحران اساسی برای آمریکا و همپیمانانش محسوب می شود،در بسیاری از جریان‌ها تاثیرگذار باشد.
    به عنوان نمونه یکی از نکته‌های بارزی که در این گزارش به آن اشاره شده است، نقش پاکستان در حمایت از طالبان و گروه حقانی است که بر اساس یکی از این اسناد سازمان استخباراتی پاکستان تعداد 1000 موترسایکل را در اپریل 2007 به گروه حقانی تحویل داده است.

    می توان اینگونه برداشت نمود که حالا نوبت آن رسیده تا پاکستان در معرض فشارهای سیاسی و نظامی کشورهای غربی قرار گیرد چرا که با موجودیت این مدارک و شواهد مقامات غربی می توانند هرگونه دستور بر علیه پاکستان را صادر نمایند.

    چندی است که آمریکایی ها می دانند که پاکستان دو جانبه بازی می کند هم مبالغ زیادی را تحت نام مبارزه با تروریزم دریافت می کند و هم از مخالفان حمایت می نماید. لذا وقت آن رسیده که غربیها به این سیاست دوگانه خاتمه دهند و حتی اقدامات گسترده نظامی علیه پاکستان را نیز برنامه ریزی نمایند.
    در این گزارشات همچنین به نقش ایران در امر آموزش طالبان و حمایت مالی ایران از حزب اسلامی نیز اشاره شده است که دولت ایران تصمیم جدی گرفته است تا این اتهامات را پاسخ دهد تا آمریکا و همپیمانانش نتواند از آین موضوع سوء استفاده نمایند.

    البته در فرض صحت این نظر باید گفت: اگر آمریکا اهداف سیاسی خودش را با افشاء این اسناد در نظر گرفته است، بسیار جامع و کامل نقشه ریزی نموده است. زیرا در بین این اسناد که غالبا برای تخریب اذهان عمومی نسبت به همسایگان می باشد، قتل غیرنظامیان و عدم آنکاس آن در رسانه ها نیز بیان شده است.

    اگر این اسناد یک طرفه می بود همگان شک می کردند، ولی اکنون که نامی هم از آمریکایی ها درباره تعداد کشتار غیر نظامیان و یا کم جلوه دادن تعداد کشته شدگان نظامیان آمریکا به میان آمده، شاید دیگر کسی متوجه اتفاقات سیاسی پیرامون خود نباشد و مقامات غربی به راحتی بتواند با استناد به این سندهای محرمانه به اهداف سیاسی خود برسند.

    avatar

    پست الثلاثاء يوليو 27, 2010 8:03 pm  Admin


    مجموعه کامل نوشته ها و تحلیل ها در باره اسناد ویکیلیکس Hassani_rad20100727075749420
    پنتاگون اعلام کرده است که محاسبه تقريبي اثرات افشاي بيش از 90 هزار سند محرمانه ارتش امريکا از عمليات‌ پنهان نظامي اين کشور در افغانستان، هفته‎ها به طول خواهد انجاميد.

    اسناد سري که در پايگاه اينترنتي حقيقت‌ياب ويکي‌ليکس منتشر شده است، جزئيات صدها عمليات‌ پنهان نظاميان امريکايي در افغانستان در طول سال‌هاي 2004 تا 2009 ميلادي را فاش کرده است.

    اين اسناد شامل گزارش‌هاي منتشر نشده‌اي از کشته يا زخمي‌شدن غيرنظاميان افغان در حملات نيروهاي تحت امر آمريکا است.

    اين اسناد سري همچنين به ارائه جزئياتي از ارتباط بين طالبان و ارتش پاکستان و سازمان جاسوسي و اطلاعات اين کشور (آي اس آي) مي‌پردازد.

    گفتني است در پي انتشار اين اسناد، واشنگتن افشاي اين اطلاعات محرمانه را محکوم و اعلام کرده است که چنين اقدامي امنيت ملي امريکا را تهديد مي‌کند.

    از سوي ديگر پاکستان نيز با محکوم‌کردن اين اقدام، اين اسناد را ناموثق خوانده است.

    پنتاگون اعلام کرده است که هم‌اکنون در حال تلاش براي کشف منبع اين افشاگري است که يکي از بزرگترين افشاگري‎هاي اطلاعات محرمانه در تاريخ امريکا محسوب مي شود.

    وزارت دفاع امريکا در نظر دارد تا با پيگيري اين موضوع از بي‎خطر بودن اطلاعات افشا شده براي جان نظاميان ايالات متحده و ناتو اطمينان حاصل کند.

    سرهنگ لپن، سخنگوي پنتاگون در همين خصوص گفت: "ممکن است روزها يا هفته‌ها طول بکشد تا بتوان اين اسناد که خاطرات جنگ افغانستان ناميده شده‌اند را ارزيابي کرد."

    ژوليان اسنج، بنيان‎گذار پايگاه اينترنتي حقيقت‌ياب ويکي‌ليکس، از اعلام هويت منبع اين اسناد خودداري اما بر معتبربودن اسناد تاکيد کرده است.

    وي همچنين گفته است، به نظر مي‌رسد در برخي از اطلاعات مندرج در اين اسناد مصداق‌هايي از جنايات جنگي وجود داشته باشد.

    رابرت گيبز سخنگوي کاخ سفيد، دوشنبه سعي کرد با بي‌اهميت‌خواندن اين اسناد بر اين افتضاح اطلاعاتي سرپوش بگذارد و در همين رابطه گفت: "اين اسناد هيچ چيز جديدي در مورد ماهيت جنگ افغانستان را آشکار نمي‌کند."

    اين در حالي است که وي در عين حال اعلام کرده است که برخي از جزئيات فاش‌شده مي‌تواند به وجهه واشنگتن آسيب برساند.

    در همين حال، حامد کرزاي رئيس‌‌جمهور افغانستان، در پي انتشار اين اسناد اعلام کرد که اين خبر او را شوکه کرده است.

    دفتر وي نيز تاکيد کرد که اين اسناد به وضوح بر موضع افغانستان بر اين‌که پيروزي بر تروريسم نه با حمله به روستاها بلکه با هدف‌ قراردادن پناه‎گاه‌ها و منابع مالي و ايدئولوژيک شبه‌نظاميان محقق مي‌شود، صحه مي‌گذارد.

    avatar

    پست الثلاثاء يوليو 27, 2010 8:05 pm  Admin

    لاس انجلس تایمز
    روزنامهء لاس انجلس تایمز در مقالهء نوشته که قصر سفید نشر اسناد محرمانه در مورد جنگ افغانستان را توسط یک ویب سایت جنجالی به نام «ویکی لیکس» تقبیح کرده است.

    به نظر می رسد که این ویب سایت 92 هزار اسناد و مدارک مربوط به اردوی امریکا را در مورد جنگ در افغانستان نشر کرده است.

    لاس انجلس تایمز نوشته که جیمز جونز مشاور امنیت ملی رییس جمهور امریکا نشر این اسناد محرمانه را اسفناک عنوان کرد و گفت که می تواند جان امریکایی ها و شریکان ایالات متحدهء امریکا را به خطر بی اندازد و امنیت ملی امریکا را تهدید کند.

    نیویارک تایمز
    این اسناد محرمانه به دست چندین نشریه از جمله روزنامهء نیویارک تایمز هم افتاده است. لاس انجلس تایمز نوشته که بر اساس گزارش نیویارک تایمز، این اسناد که چندین هفته پیش به دست روزنامه افتاده بود، به حوادث کشتار غیر نظامیان افغان در عملیات های قوای ناتو اشاره می کند که در گذشته اتفاق افتاده و اصلاً نشر نه شده اند.

    به نوشتهء روزنامه نیویارک تایمز، این اسناد در کل بیانگر آن است که ادارهء استخبارات نظامی پاکستان آی، اس، آی، به طور محرمانه با طالبان همکاری کرده و حتی طرح های را به منظور قتل رهبران افغان ریخته است.

    گاردین
    روزنامهء گاردین نوشته که ایران در عملیات محرمانه در داخل افغانستان دخیل است.

    به نوشتهء گاردین این عملیات شامل تسلیح، تجهیز، تعلیم و تمویل شورشیان طالبان، جنگ سالاران افغان وابسته به القاعده و بمب گذاران انتحاری در افغانستان می شود. کسانی که در کل خواهان کشیدن قوای بریتانیایی و غربی از افغانستان هستند. گاردین این موضوع را بر اساس اسناد استخباراتی محرمانهء اردوی امریکا نوشته است.

    این اسناد و مدارک محرمانه که از طریق یک ویب سایت انترنتی افشا شده، نشان دهندهء نگرانی های عمیق در مورد نفوذ سیاسی ایران در افغانستان است.

    به نوشته گاردین، مقام های ارشد افغان و امریکایی ظاهراً در مقابله با رشوه دادن و انحصار گروه های مخالف حکومت افغانستان به شمول وکلای ولسی جرگه توسط ایران، بازنده شده اند.

    گاردین نوشته که اگر به این اسناد و مدارک باور شود، دخالت ایران در امور افغانستان از سال 2004 میلادی تا حالا به طور ثابت گسترش یافته است.

    روزنامهء گاردین نوشته که در این اسناد محرمانه ادعا شده که حکومت ایران به هر عضوی گروه مخالفان مسلح حکومت در بدل کشتن هر عسکر افغان یک صد هزار روپیه پاکستانی و در بدل کشتن هر مقام حکومتی دوصد هزار روپیه پاکستانی پیشنهاد کرده است.

    به نوشته گاردین، گزارش شده که در ماه جنوری سال 2005 میلادی، ادارهء استخبارات ایران 10 ملیون افغانی را به محلی در سرحد ایران انتقال داده بود.
    بر اساس همین گزارش، گاردین نوشته که این پول توسط یک موتر کرولای سال های 1990 در بین مواد خوراکی به این محل منتقل شده بود. موتری که در آن چهار عضوی وابسته به حزب اسلامی حکمتیار موجود بودند.

    avatar

    پست الثلاثاء يوليو 27, 2010 8:10 pm  Admin

    فاش شدن دهها هزار سند محرمانه درباره سياستهاي غلط آمريكا در افغانستان رسوايي تازه‌اي براي آمريكا به بار آورد. در اين باره دولت اوباما از افشاي بيش از 90 هزار سند محرمانه نظامي در خصوص جنگ افغانستان كه تصوير نااميدكننده‌اي از جنگ تحت امر آمريكا در اين كشور ارائه مي‌دهد به شدت انتقاد كرد. اين گزارش‌ها شبهات جديدي را در مورد همكاري‌هاي پاكستان در مقابله با شبه‌نظاميان القاعده و طالبان به وجود آورده است.
    به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، انتشار دهها هزار اسناد محرمانه احتمالا شك و ترديدها را در كنگره در مورد جنگ افغانستان همزمان با اينكه ادامه 30 هزار نيروي بيشتر در حال اعزام به افغانستان است، افزايش مي‌دهد.
    براساس گزارش خبرگزاري رويترز، اين اسناد كه توسط وب سايت ويكي ليكس منتشر شده است به جزئياتي در رابطه با اينكه نيروهاي آمريكايي تلاش كردند شمار واقعي نيروهاي كشته شده غير نظامي در افغانستان را پنهان كنند، اشاره شده است.
    در اين گزارش‌ها همچنين عنوان شده است كه عوامل سرويس اطلاعاتي پاكستان با عوامل طالبان و القاعده همكاري مي‌كنند.
    بر اساس اين اطلاعات افشا شده عوامل سرويس اطلاعاتي پاكستان با نمايندگان گروه طالبان به طور مخفيانه در جلسات محرمانه براي سازماندهي شبكه‌هاي گروه‌هاي شبه‌نظامي عليه سربازان آمريكايي در افغانستان ديدار كرده‌اند و حتي طرح‌هايي براي ترور مقام‌هاي افغان داشته‌اند.
    پيشتر نيز گزارش‌هايي مبني بر همكاري سرويس اطلاعاتي پاكستان با گروه طالبان و القاعده منتشر شده بود. در فروردين 1386 روزنامه گاردين اين موضوع را مطرح كرد كه سرويس اطلاعاتي پاكستان يك هزار موتورسيكلت را در اختيار جلال الدين حقاني، رييس شبكه حقاني در پاكستان قرار داده بود.
    از سوي ديگر كاخ سفيد در بيانيه‌اي افشاي اين حجم گسترده از اطلاعات را محكوم كرد و عنوان داشت كه افشاي اين اطلاعات ممكن است امنيت ملي آمريكا را به خطر بيندازد.
    پنتاگون نيز انتشار اين اطلاعات را يك اقدام جنايتكارانه توصيف كرد و اعلام داشت كه در حال بررسي اين اسناد در مورد اينكه آيا اين اطلاعات ممكن است به نيروهاي آمريكايي و ائتلاف در افغانستان آسيب برساند، مي‌باشد.
    رابرت گيبس، سخنگوي كاخ سفيد نيز گفت: افشاي اين اطلاعات خطر جدي براي آنهايي كه هر روز در تلاش براي حفاظت از ما هستند، ايجاد مي‌كند.
    بر اساس اطلاعات افشا شده مشخص شده است كه پنتاگون در ارزيابي از جنگ در افغانستان در بحبوحه تشديد اوضاع امنيتي و تقويت مواضع طالبان ناكام مانده است.
    جوليان آسانگ، بنيانگذار وب‌سايت ويكي ليكس در كنفرانس خبري در لندن گفت كه اين وب سايت تلاش كرده است تا اتفاقات و تحولات در افغانستان شفاف به مردم اعلام شود. وي تصريح كرد كه بر اساس اين اطلاعات شواهدي از جرائم جنگي وجود دارد، اما پي.جي.كراولي، سخنگوي وزارت خارجه آمريكا خاطرنشان كرد كه وي موضوعي در اين اسناد نمي‌بيند كه جرائم جنگي را تاييد كند.
    افشاي اين اطلاعات در حالي صورت گرفته است كه طالبان اعلام كرده است كه يك سرباز آمريكايي را همچنان در بند خود دارد. پيشتر گفته مي‌شد كه دو سرباز آمريكايي توسط گروه طالبان گروگان گرفته شده‌اند؛ اما بعدا اعلام شد كه يكي از آنها كشته و ديگري در گروگان طالبان قرار دارد.
    مقام‌هاي آمريكايي همچنين در مورد افشاي اين حجم عظيم از اطلاعات محرمانه تاكيد كردند كه اكثر اين اطلاعات مربوط به چند سال گذشته است. اين مقام‌ها هم‌چنين خاطرنشان كردند كه به رغم اعلام احتمال همكاري سرويس اطلاعاتي پاكستان با طالبان و القاعده روابط آمريكا با پاكستان و افغانستان در يك مسير مثبت قرار دارد.
    سخنگوي وزارت خارجه آمريكا گفت: اكثر اين اسناد مربوط به سال‌هاي پيش است و قديمي مي‌باشند و ممكن است بازتاب شرايط و اوضاعي باشد كه اكنون بهبود يافته‌اند. به گفته برخي تحليلگران افشاي اين اطلاعات محرمانه ممكن است به تلاش‌هاي كاخ سفيد براي جلب حمايت‌هاي بيشتر در جنگ افغانستان آسيب وارد كند.
    پاكستان نيز به شدت افشاي اين اطلاعات و اتهام‌هاي مطرح شده عليه اسلام‌آباد را غير مسئولانه توصيف كرد. دفتر حامد كرزاي، رييس جمهور افغانستان نيز اعلام كرد كه افشاي اين اطلاعات نگراني‌ها را در مورد نقش پاكستان در افغانستان و شمار تلفات غير نظاميان افزايش مي‌دهد.
    جف سشنز، يك جمهوري‌خواه در كميته نيروهاي مسلح سناي آمريكا خاطرنشان كرد كه مشخص است برخي از عوامل شرور سرويس اطلاعاتي پاكستان به دنبال مقابله با اقدامات امريكا در افغانستان هستند.
    وي گفت: اگر اين موضوع اثبات شود كه عوامل سرويس اطلاعاتي پاكستان به دنبال ايجاد موانع در استراتژي آمريكا هستند اين موضوع غير قابل بخشش است. سخنگوي وزارت خارجه پاكستان افشاي اين گزارش را محكوم كرد.
    در كنار ابراز شك و ترديد در مورد همكاري‌هاي سرويس اطلاعاتي پاكستان با عوامل القاعده و طالبان بر اساس اين اسناد افشا شده مشخص شد كه نيروهاي ائتلاف صدها نفر از غير نظاميان افغان را كشته‌اند و اين در حالي است كه ارتش آمريكا از انتشار خبر كشته‌شدن اين غير نظاميان امتناع كرده و تلاش داشته تا انتشار موضوع كشته شدن غير نظاميان در افغانستان را پنهان كند.
    سخنگوي دفتر رياست جمهوري افغانستان نيز تصريح كرد كه چند روز پيش حداقل 45 غير نظامي كه اكثر آنها زن و كودك بودند طي يك حمله موشكي توسط نيروهاي ناتو در استان هلمند كشته شدند.
    بر اساس گزارش منابع خبري اين اسناد به طور كامل از سوي وب سايت ويكي ليكس در اختيار روزنامه‌هاي نيويورك تايمز، گاردين و هفته نامه اشپيگل قرار گرفته است. برخي از مقام‌ها و كارشناسان نيز در مورد عدم امنيت اطلاعات محرمانه و افشاي اين اطلاعات به شدت ابراز نگراني كردند.
    اين مقام‌ها معتقدند كه عدم امنيت در جامعه اطلاعاتي آمريكا باعث به خطر افتادن امنيت ملي آمريكا مي‌شود.
    پيشتر نيز گزارش‌هايي مبني بر نقص و ضعف در جامعه اطلاعاتي آمريكا مطرح شده بود كه از جمله اين ضعف‌ها مي‌توان به تلاش يك عامل القاعده براي بمب‌گذاري در يك هواپيماي خطوط هوايي آمريكا در چند ماه پيش اشاره كرد. تغيير مدير اطلاعات ملي آمريكا نيز نشان مي‌دهد كه باراك اوباما از تلاش‌هاي اين سازمان اطلاعاتي رضايت نداشته است.
    از جمله اطلاعات افشا شده در اين اسناد محرمانه مي‌توان به اين موضوع اشاره كرد كه گروه طالبان از موشك‌هاي رهگير براي سرنگون‌كردن هلي‌كوپترهاي آمريكايي استفاده كرده است. اين در حالي است كه ارتش آمريكا پيشتر به هيچ وجه به اين موضوع اشاره نكرده و افشاي اين موضوع نشان مي‌دهد كه گروه طالبان از تسليحات پيشرفته برخوردار است.
    سناتور جان كري، رييس كميته روابط خارجي سناي آمريكا نيز پس از افشاي اين اطلاعات تصريح كرد كه افشاي اين اطلاعات شك و ترديدها و سوالات را در مورد اينكه آمريكا به واقع به دنبال يك سياست واقع‌گرايانه در افغانستان و پاكستان است، افزايش مي‌دهد.
    سناتور كيت باند، جمهوري‌خواه در كميته اطلاعاتي سناي آمريكا افشاي اين اطلاعات را مشكل‌ساز توصيف كرد.
    انگليس نيز از افشاي اين اطلاعات محرمانه ابراز تاسف كرد.
    در برلين نيز سخنگوي وزارت دفاع آلمان تصريح كرد كه انتشار اين اسناد ممكن است بر امنيت ملي كشورهاي عضو ناتو و همچنين كل ماموريت ناتو در افغانستان تاثير بگذارد.


    <TABLE id=tblNews cellSpacing=4 cellPadding=6 width="100%" border=0>




    <TR id=trNewsTitle>
    <td colSpan=2>اسناد ویکی لیکز مواضع کابل را تایید کرد/ درخواست آمریکا برای حذف برخی جزئیات</TD></TR>
    <TR id=trNewsLead>
    <td colSpan=2>افشای اسناد محرمانه جنگ افغانستان پیامدهای زیادی در برداشته به گونه ای که از کابل گرفته تا لندن و واشنگتن همه را وادار به واکنش کرده است.</TD></TR>
    <TR id=trNewsBody>
    <td colSpan=2>

    به گزارش خبرگزاری مهر ، در همین رابطه روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی به تحلیل این واقعه پرداخت و آن را چالشی جدید برای باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا ارزیابی کرد.
    از سوی دیگر وزارت دفاع آمریکا می گوید صدمات احتمالی درز دهها هزار سند محرمانه مربوط به جنگ در افغانستان را مورد بررسی قرار می دهد.
    در همین رابطه سرهنگ "دیو لاپان" سخنگوی پنتاگون گفته که طی چند روز و یا چند هفته آینده اثرات احتمالی انتشار این اسناد بر امنیت سربازان آمریکایی و سایر نیروهای خارجی در افغانستان برآورد خواهد شد.
    وی درز این اسناد را "اقدامی مجرمانه" دانست.دفتر حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان نیز با ابراز شگفتی از انتشار این مدارک اعلام کرد : این اسناد تایید کننده موضع همیشگی کابل است که برای پیروزی در جنگ با تروریسم باید به جای جنگ در روستاهای افغانستان، منابع ایدئولوژیک و مالی شورشیان را در ورای مرزها قطع کرد.

    کاخ سفید نیز اعلام کرد : برای جلوگیری از انتشار این اسناد در رسانه ها تلاش نکرده است.

    رابرت گیبس سخنگوی کاخ سفید گفت : از ویکی لیکز خواسته شد اطلاعاتی که ممکن است به نیروهای ارتش آمریکا صدمه بزند پاک شود.

    وزارت دفاع آمریکا از اظهار نظر درباره برخی جزئیات این گزارش از جمله دستیابی طالبان به موشکهای ضد هوایی حرارت یاب خودداری کرد. پنتاگون می گوید در حال تحقیق برای یافتن عامل درز این اسناد محرمانه است.

    جولیان اسانگ، بنیانگذار سایت ویکی لیکز، گفته است که ظاهرا این اسناد نشان دهنده ارتکاب جرایم جنگی است، اما دادگاه باید در این مورد تصمیم بگیرد.اما سناتور جمهوریخواه جان مک کین به شدت به سایت ویکی لیکز حمله کرده و با "مغرض" خواندن آن گفته است هدفش ممانعت از پیروزی آمریکا و نیروهای ائتلاف در جنگ افغانستان است.وی گفت : گرچه این اسناد حاوی اطلاعات جدیدی نبوده، عامل درز آن امنیت ملی آمریکا را به خطر انداخته و باید به شدت مجازات شود.

    چند عضو دیگر کنگره نیز گفته اند باید این کارمند وزارت دفاع آمریکا که جان بسیاری را با افشای این اسناد به خطر انداخته پیدا و مجازات کرد.

    دولت پاکستان هم اسناد منتشر شده درباره حمایت سازمان اطلاعات این کشور از طالبان را به شدت تکذیب کرده است.

    دفتر ریاست جمهوری پاکستان اسناد درز شده را بی اساس توصیف کرده است و سخنگوی رئیس جمهوری پاکستان هم گفته است که ممکن است هدف از دادن این اسناد سری به رسانه ها، تضعیف روند جدید گفتگوهای راهبردی بین آمریکا و پاکستان بوده باشد.

    خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام وزارت دفاع آمریکا که خواسته نامش فاش نشود گفته است برخی عناصر دستگاه اطلاعاتی پاکستان احتمالا از طالبان حمایت می کنند اما این ارتباطات کمتر شده و اسلام آباد در مسیر مثبتی حرکت می کند.
    جوخه هاي سياه اعدام در افغانستان
    [color=#005]جام جم آنلاين: </FONT>روزنامه گاردين در گزارش خود از وب سايت «ويکي ليکز» مواردي چون جوخه هاي سياه و کشته هايي که ارتش آمريکا وجود آنها را گزارش نکرده پرده برداشت.
    مجموعه کامل نوشته ها و تحلیل ها در باره اسناد ویکیلیکس 100916338671

    روزنامه گاردين در قسمت دوم گزارشي که از وب سايت «ويکي ليکز» منتشر کرده مي نويسد : اطلاعات محرمانه گسترده اي که از اسناد طبقه بندي شده ارتش آمريکا فاش شده حکايت از شکست در جنگ افغانستان ، کشته شدن هزاران نفر از مردم بيگناه افغانستان به دست نيروهاي ائتلاف در عمليات هاي گزارش نشده، افزايش حملات طالبان و هراس فرماندهان ناتو از نقش برخي کشورها در ناآرامي هاي افغانستان دارد.
    به نوشته گاردين، اين اطلاعات از بيش از 90 هزار سند ضبط شده و گزارش هايي که توسط منابع اطلاعاتي در مورد وقايع روزانه افغانستان بدست آمده و وب سايت ويکي ليکز آنها را بر روي صفحه خود در اينترنت قرار داده است.
    بنيانگذار ويکي ليکز ، «جوليان آسانگ» نام دارد. وي همان فردي است که چندي پيش تصوير ويديوئي هدف قرار گرفتن خبرنگاران را در عراق توسط نظاميان آمريکايي منتشر کرد.
    بر اساس يادداشت هاي روزانه جنگ افغانستان 92 هزار و 201 مورد گزارش داخلي در مورد عملياتهاي ارتش آمريکا در افغانستان از ژانويه 2004 تا دسامبر 2009، همچنين تهديدهاي گزارش شده از سوي منابع اطلاعاتي، برنامه هاي نيروهاي ائتلاف، توضيحي از حملات دشمنان و بمب هاي جاده اي، گزارش هاي مربوط به ديدار با مقامات و سياستمداران محلي که اغلب آنها محرمانه بوده اند وجود دارد.
    ابعاد اسناد افشا شده

    به نوشته گاردين، يادداشت هاي روزانه جنگ افغانستان حاوي مطالبي به شرح زير است:
    گزارش هايي درباه اينکه چگونه جوخه هاي مخفي «سياه» متشکل از نيروهاي ويژه آمريکا مسئول قتل و بازداشت فرماندهان طالبان بدون محاکمه آنها شده بودند.
    شواهدي درباره چگونگي مخفي کردن اسناد مربوط به دسترسي طالبان به موشک هاي زمين به هوا.
    گزارش هايي درباره افزايش استفاده از هواپيماهاي بدون سرنشين که از نوادا کنترل مي شوند براي هدف قرار دادن رهبران طالبان و القاعده.
    گزارش هايي درباره چگونگي افزايش تعداد تلفات نيورهاي ائتلاف به دليل افزايش استفاده از بمب هاي کنار جاده اي توسط طالبان.
    واکنش کاخ سفيد

    به نوشته گاردين ، در پي افشاي اين اسناد کاخ سفيد سريع دست به کار شده و با انتشار بيانيه اي اعلام کرد: بسيار مهم است که در مشاهده اين اسناد محرمانه به تاريخ آنها توجه شود. اينها اسنادي محرمانه متعلق به دوره زماني ژانويه 2004 تا دسامبر 2009 هستند.
    در اين بيانيه با انتقاد از افشاگري ويکي ليکز آمده است: ما به شدت افشاي اسناد محرمانه توسط افراد و سازمانها را محکوم مي کنيم. اين کار (افشاگري) موجب به خطر افتادن جان نظاميان آمريکايي و متحدان آمريکا شده و امنيت ملي ما را به خطر مي اندازد. ويکي ليکز در اين افشاگري هاي تلاش نکرده تا با دولت آمريکا تماس گرفته و درباره اين اطلاعات سوال کند. اين اطلاعات ممکن است حاوي نکاتي باشند که جان هزاران نفر را به خطر بياندازد.
    اشتباهات خونين

    دريادادشت هاي روزانه جنگ افغانستان آمده است که نيروهاي ائتلاف دستکم 144 مورد عمليات گزارش نشده در افغانستان انجام داده اند و در اين عمليات ها هزار نفر از مردم افغانستان کشته شده اند.
    اين گزارش هاي حاوي اطلاعات بسيار محرمانه درباره مواردي است که آنها «اشتباهات خونين» نيروهاي ائتلاف ناميده است. مواردي چون اطلاعات مربوط به حمله نظاميان فرانسوي به اتوبوس حامل کودکان افغاني در سال 2008 و يا حمله نيروهاي لهستاني به يک مراسم ازدواج در يک روستا، کشتن عروس و داماد و يک زن باردار و مواردي از اين دست است.
    در اين گزارش همچنين به تيراندازي نيروهاي انگليسي به سوي شهروندان افغاني که قابل پيگيري هست نيز اشاره شده است.
    «راشل رادي» مسئول تحقيقات درباره کشته هاي شهروندان افغاني براي يک موسسه نظارت حقوق بشري درباره اين اسناد محرمانه مي گويد: اين اسناد اين نکته را روشن مي کنند که نيروهاي آمريکايي و ناتو به چه کاري در افغانستان مشغول هستند.
    ويکي ليکز در آوريل سال جاري تصوير ويديويي هدف قرار گرفتن خبرنگاران رويترز توسط نظاميان آمريکايي را منتشر کرد و در پي آن يک نظامي 22 ساله آمريکايي به اتهام ارائه اين تصاوير به ويکي ليکز بازداشت شد.
    اين در حالي است که «جوليان آسانگ» بنيانگذار وب سايت ويکي ليکز اعلام کرده که در دوماه گذشته اطلاعاتي را در حجم بسيار زياد دريافت کرده که اين اطلاعات فوق محرمانه بوده و آنها را از منابع نظامي دريافت کرده است.
    بنيانگذار اين وب سايت از درخواست ماموران پنتاگون در بخش تحقيقات جنايي براي ديدار با وي و ارائه توضيحات درباره نحوه دريافت اين اطلاعات نيز سخن گفته است. به نوشته گاردين، پنتاگون هنوز نتوانسته با اين شخص ديدار کند.

    چرا ویکی‌لیکس اسناد محرمانه را منتشر می‌کند؟



    مجموعه کامل نوشته ها و تحلیل ها در باره اسناد ویکیلیکس Wikileaks-130x300روز گذشته، انتشار بیش از ۹۰ هزار اسناد محرمانه‌ی جنگ افغانستان بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ توسط وب‌سایت ویکی‌لیکس (Wikileaks) باعث شد تا بار دیگر توجه‌ی جهانیان و به خصوص سازمان‌های اطلاعاتی به این وب‌سایت معطوف کند. این اسناد که روز گذشته به صورت همزمان توسط روزنامه‌های گاردین، نیویورک تایمز و اشپیگل منتشر شد، بر روی وب‌سایت ویکی‌لیکس هم قرار دارد که شما می‌توانید از اینجا به تمامی آنها دسترسی داشته باشید!

    از دیدگاه من، ویکی‌لیکس، ایده‌ای فوق‌العاده است که تا حدودی باعث شفاف‌سازی در جهان می‌شود، چون شفافیت عملکرد دولت‌ها در این سال‌ها بسیار پایین بوده است و سازمان‌های اطلاعاتی کشورهای مختلف با طبقه‌بندی کردن اسناد، از اطلاع‌رسانی دقیق و نشان دادن واقعیات دنیای امروز خودداری می‌کنند (جادی در این مورد بیشتر توضیح داده است).

    دیشب در آرشیو وب‌سایت TED کمی جستجو کردم و مصاحبه‌ای با بنیان‌گذار ویکی‌لیکس، جولیان اسینج (Julian Assange) را پیدا کردم که در آن به خوبی از اهداف این وب‌سایت و چرا آنها اینگونه اسناد را منتشر می‌کنند صحبت کرده و در مثالی از چگونگی اثبات صحت مدارکی که برایشان فرستاده می‌شود صحبت می‌کند؛ براساس اخبار این چند روز، دیدن این مصاحبه بی‌مناسبت نیست:




    لینک مستقیم ویدئو

    در قسمتی از این مصاحبه وی سخنان جالبی در مورد ویدئوی منتشر شده توسط ویکی‌لیکس از حمله‌ی هلیکوپتر آپاچی آمریکایی به غیرنظامیان می‌گوید:
    <BLOCKQUOTE style="TEXT-ALIGN: justify">
    اما به خاطر داشته باشید که مردم بغداد، مردم عراق، مردم افغانستان، نیازی به دیدن اینگونه ویدئوها ندارند. آنها هر روز این قبیل صحنه‌ها را می‌بینند. به همین دلیل این قبیل ویدئوها هیچ تاثیری در دیدگاه و احساس آنها ندارد. این چیزی هست که آنها هر روز مشاهده می‌کنند. این ویدئوها دیدگاه و احساس افرادی را تغییر می‌دهد که برای این اقدامات پول (مالیات) می‌دهند و ما به این بخش ماجرا امیدوارم هستیم.</BLOCKQUOTE>

    پی‌نوشت:

    - اگر قادر به مشاهده‌ی آنلاین این مصاحبه نیستید، می‌توانید آن را از اینجا دانلود کنید. (حجم: ۶۷٫۱ مگابایت)

    - خیلی خوب می‌شود کسی متن کامل این ویدئو را به فارسی ترجمه کند.


    </TD></TR></TABLE>

    avatar

    پست الثلاثاء يوليو 27, 2010 8:22 pm  Admin

    نيويارک تايمز علاوه نموده است: "اين مدارک افشا ميکند که در ملاقاتهای نمايندگان سازمان جاسوسی پاکستان با طالبان که زير عنوان"جلسات محرمانهء تعيين ستراتيژی" صورت ميگرفته، جنگ گروه های از پيکار جويان طالبی بر ضد نيروهای امريکائی در افغانستان "سازماندهی" ميشده است."

    مجموعه کامل نوشته ها و تحلیل ها در باره اسناد ویکیلیکس Kbl_nato_mediothek_mediahouse_rep_pic_fsويکی لکس يک سازمان غير دولتی در امريکاست که گفته ميشود مخالف سياست امريکا در افغانستان است. ويکی لکس اسناد محرمانه ای را در اختيار رسانه های غربی (نیویورک تایمز آمریکا، گاردین کشور انگلستان و و مجله اشپیگل آلمان) سپرده است که گفته ميشود حاوی 90 هزار سند محرمانه در باره جنگ آمريکا در افغانستان است.

    افشای اين اسناد معتبر و سری و درز آن در رسانه ها سرو صدای زيادی را درجهان بر انگيخته است. به گزارش سايت بی بی سی اين اسناد از جون 2004 تا دسامبر 2009 را در بر می گیرد و شامل گزارش های منتشر نشده از کشته شدن غیرنظامیان و نیز عملیات پنهان کماندوهای آمریکایی است که عليه رهبران طالبان سازماندهی شده است.

    گفته شده که مدارک مذکور نشان ميدهد که ايالات متحدهء امريکا و ناتو نگران کمک های پاکستان و ايران به طالبان است. بی بی سی به نقل از "ويکی لکس" مينويسد که این اسناد مورد استفاده "افسران دفتری پنتاگون و نیروهای نظامی در میدان جنگ به هنگام طراحی عملیات" بوده است.

    روزنامه نيويارک تايمز ضمن تبصره بر اين رويداد نوشته است که اسناد و مدارک افشا شده "حکایت از آن دارد که پاکستان به نمایندگان سازمان جاسوسی اش اجازه می دهد که مستقیما با طالبان ملاقات کنند."

    نيويارک تايمز علاوه نموده است : اين مدارک افشا ميکند که در ملاقاتهای نمايندگان سازمان جاسوسی پاکستان با طالبان که زير عنوان"جلسات محرمانهء تعيين ستراتيژی" صورت ميگرفته است، جنگ گروه های از پيکار جويان طالبی بر ضد نيروهای امريکائی در افغانستان "سازماندهی" ميشده است.

    به باور نيويارک تايمز، قسمت زيادی از اين اسناد عادی و کم اهميت نيز هستند اما در هرصورت کانالی را بسوی برخی مسايل پنهان جنگ 9 ساله افغانستان باز ميکند.

    "بریجیت کندال خبرنگار دیپلماتیک بی بی سی می گوید این مدارک شاید حاوی اطلاعات چندان جدیدی نباشد، اما حاکی از وضع دشوار جنگ در افغانستان و تلفات غیرنظامیان است"

    دولت امريکا در رابطه با درز اين اسناد در رسانه ها، واکنش تند نشان داده است. جيمز جون مشاور امنيت ملی امريکا در حاليکه اين عمل را محکوم نمود، ديروزدر سخنرانی ای گفت که دولت امريکا افشای اين اسناد را که ميتواند جان امريکائيان و متحدان آنرا با خطر مواجه ساخته و به امنيت ملی امريکا تهديد وارد کند، محکوم مينمايد.

    بی بی سی در رابطه با اظهارات ديروز مشاور امنيت ملی امريکا می نويسد:"آقای جونز گفت که ویکی لیکس هیچ تلاشی برای تماس با دولت آمریکا برای بحث درباره این اسناد نکرد و دولت تنها از طریق سازمان های خبری از انتشار آن با خبر شد. او با غیرمسئولانه خواندن درز این اسناد گفت که این کار بر تعهد آمریکا برای تعمیق روابط با افغانستان و پاکستان و شکست دادن دشمن مشترک سه کشور اثری نمی گذارد. کاخ سفید می گوید این اسناد مربوط به دوران قبل از استراتژی اخیر آمریکا در افغانستان است."

    دولت پاکستان تا کنون در بيانيه ای که توسط سفير آنکشور در ايالات متحده امريکا ايراد گرديد، در اين رابطه واکنش نشان داده است. حسین حقانی سفیر پاکستان در واشنگتن گفته است این گزارش ها "بیانگر واقعیت های جاری نیست."

    روزنامه گاردين افشای اين اسناد را در تاريخ ارتش امريکا بی سابقه دانسته است

    avatar

    پست الثلاثاء يوليو 27, 2010 8:24 pm  Admin

    </FONT>
    در جریان افشای بیش از 90 هزار اسناد و اطلاعات محرمانه در جنگ افغانستان توسط وب سایت "ویکی لیکس" فاش شد که اطلاعات پاکستان با طالبان و القاعده همکاری دارد.

    به گزارش الف به نقل از نیویورک تایمز و خبرگزاری فرانسه، در اطلاعات افشا شده اخیر چگونگی همکاری عوامل سرویس جاسوسی پاکستان با عوامل القاعده و طالبان در موضوعات گوناگون تشریح شده است. در این اطلاعات درز شده از ژنرال "حمید گل" به عنوان یک فرد برجسته در همکاری ها میان پاکستان با عوامل طالبان یاد شده است.

    این اسناد، گفته های ایران مبنی بر همکاری سرویس جاسوسی پاکستان با عناصر تندرو وهابی و تروریست ها را اثبات می کند.

    مقامات پاکستانی خشمگینانه به اطلاعات افشا شده توط وب سایت ویکی لیکس واکنش نشان داده اند. مقامات دیپلماتیک و اطلاعاتی پاکستان این اطلاعات را بی پایه و اساس توصیف کردند. " محمد صدیق" سفیر پاکستان در افغانستان در مصاحبه ای در کابل گفت: اگر این اسناد محرمانه دزدیده شده اند این یک علامت سوال برای عملکرد مقامات اطلاعاتی مسئول این اسناد است. چون افشای این اطلاعات شک و تردید های بسیاری را در مورد امنیت اطلاعات محرمانه در جنگ افغانستان به وجود آورده است. این موضوعات پیشتر نیز در منابع مختلف منتشر شده بود و موارد جدیدی در آن نمی بینم." وحید عمر" سخنگوی حامد کرزای نیز گفت: رئیس جمهور افغانستان از افشای این حجم زیاد اطلاعات محرمانه از جنگ افغانستان شوکه شده است. یک مقام افغانستان نیز که خواست نامش فاش نشود، اظهار داشت: افشای این اطلاعات محرمانه احتمالا ناامیدی را در میان مردم افغانستان نسبت به عملکرد آمریکا و هم پیمانانش در افغانستان افزایش خواهد داد.

    افشای موضوع همکاری عوامل اطلاعاتی پاکستان با گروه طالبان و القاعده در حالی منتشر شد که هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا اخیرا در سفر به پاکستان ضمن تمجید از عملکرد دولت و ارتش پاکستان در مقابله جدی با شبه نظامیان اعلام کرد که واشینگتن قرار است 500 میلیون دلار دیگر به پاکستان کمک کند. براساس این اسناد افشا شده عوامل اطلاعاتی پاکستان در جنگ با تروریسم هم نقش هم پیمان آمریکا را ایفا کرده اند و هم نقش دشمن را. در زمان ریاست جمهوری جورج بوش رئیس جمهور پیشین آمریکا، مقامات دولتی و نظامی این کشور به شدت از پاکستان به دلیل عدم انجام اقدامات کافی در سرکوب عوامل طالبان و القاعده در خاک پاکستان انتقاد کرده بودند.

    افشای اطلاعات جدید توسط وب سایت "ویکی لیکس" یکی از بزرگترین درز اطلاعاتی در تاریخ آمریکا بوده است. براساس گزارشهای منتشر شده، مقامات وب سایت "ویکی لیکس" این اطلاعات را در اختیار روزنامه های نیویورک تایمز و گاردین و همچنین نشریه آلمانی اشپیگل گذاشته اند و اکثر صفحات دو شماره اخیر این نشریات به بررسی این اطلاعات اختصاص داشت. در همین حال کاخ سفید به شدت افشای گسترده این اطلاعات توسط وب سایت ویکی لیکس را محکوم کرد و این اقدام را "غیرمسئولانه" توصیف کرد و عنوان داشت به رغم اینکه افشای این اطلاعات بر استراتژی نیروهای بین المللی در افغانستان تاثیر نمی گذارد اما بر امنیت ملی آمریکا لطمه وارد می کند.

    ژنرال "جیمز جونز" مشاور امنیت ملی آمریکا در مورد افشای این اطلاعات محرمانه گفت: واشینگتن به شدت افشای این اطلاعات محرمانه را توسط هر فرد یا سازمانی محکوم می کند. اقدام این وب سایت در افشای بیش از 90 هزار گزارش محرمانه در مورد جنگ افغانستان زندگی مردم آمریکا و شرکایش و همچنین امنیت ملی آمریکا را در معرض خطر قرار می دهد. مقامات این وب سایت در انتشار این اطلاعات به هیچ وجه با ما تماس نگرفتند.

    افشای این اطلاعات جدید در مورد جنگ افغانستان در حالی انجام شده که دولت باراک اوباما ماههاست تلاش می کند وجهه جنگ افغانستان را بهبود بخشد اما این اطلاعات نشان می دهد که پنهان کاری هایی از سوی ارتش آمریکا در جنگ افغانستان صورت گرفته و این پنهان کاری ها مطمئناً باعث کاهش بی اعتمادی چشمگیر مردم آمریکا به دولت و ارتش این کشور شود. نیویورک تایمز گزارش داد در یکی از این اطلاعات افشا شده مشخص شده است که عوامل سرویس اطلاعاتی پاکستان به طور مخفیانه با اعضای طالبان دیدار داشته اند و به گروه طالبان در هدف قرار دادن استراتژی آمریکا در افغانستان کمک کرده اند. این در حالی است که مقامات دولت پاکستان به شدت این موضوع را رد کردند. پیشتر نیز گزارشهایی مبنی بر همکاری عوامل سرویس اطلاعاتی پاکستان با اعضای طالبان و القاعده منتشر شده بود.

    افشای این حجم از اطلاعات محرمانه در جنگ افغانستان نه تنها بار دیگر نشان داد که ارتش آمریکا در این جنگ شفاف عمل نمی کند بلکه اثباتی است بر ناکامی امور اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا. پیشتر نیز ناکامی های جامعه اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا اثبات شده بود و افشای این حجم گسترده از اطلاعات محرمانه نشان می دهد که امور اطلاعاتی واشینگتن با ضعف های بی شماری روبرو است
    .
    </FONT>
    avatar

    پست الثلاثاء يوليو 27, 2010 8:26 pm  Admin



    [] تحلیلگر مسایل سیاسی در اسلام آباد، افشای اسناد سری ارتش آمریکا را اقدام عمدی واشنگتن برای اعمال فشار بر اسلام آباد دانست.
    علی مهر در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره، گفت..
    دولت آمریکا در افشای این اسناد سری منافعی دارد.
    زیرا آمریکاییها در افغانستان در مرحله دشواری قرار دارند و شکست آنان آغاز شده است و نشانه هایی در این مورد وجود دارد.
    آمریکاییها می خواهند مسئولیت شکست خود در افغانستان را بر دوش پاکستان بیاندازند.
    مهر درباره محکوم شدن افشای این اسناد از طرف کاخ سفید اظهار داشت، محکوم کردن این اقدام، سیاسی است.
    در این اسناد همان مطالبی وجود داردکه ژنرال مایک مولن درباره آنها سخن گفته بود.
    مایک مولن دو روز پیش در دیدار با فرماندهان ارتش پاکستان همین مسایل را مطرح کرده بود.
    وی درباره تاثیر افشای این اسناد بر روابط آمریکا و پاکستان افزود آمریکاییها می گویند پاکستان از گروه الحقانی و لشگرطیبه حمایت می کند.
    واشنگتن تاکید می کند لشگر طیبه فعالیت خود را از هند به افغانستان برده است.
    آنها همچنین ادعا می کنند مقر بین المللی القاعده در خاک پاکستان قرار دارد و اسامه بن لادن هم در پاکستان است.آمریکاییها در مرحله عقب نشینی از افغانستان قرار دارند و می خواهند در برابر افکار عمومی آمریکا اینگونه جلوه بدهند که پاکستان در پشت پرده شکست آمریکاییها در افغانستان قرار دارد.
    آمریکاییها با همکاری پاکستان و چین در مبارزه با طالبان مخالفت می کنند.
    وی ادامه داد، واقعیت این است که هم اکنون هم روابط پاکستان و آمریکا به صورت غیرعلنی، بحرانی است.
    البته آمریکاییها نمی خواهند روابط با پاکستان بحرانی تر شود زیرا این مساله برای واشنگتن پیامدهایی خواهد داشت و ممکن است باعث تشدید حملات به نیروهای آمریکایی شود.
    ائتلاف ضدجنگ انگليس روز دوشنبه با انتشار بيانيه‌اي در مورد درز دهها هزار سند محرمانه آمريكا به رسانه ها، تاكيد كرد: اين اسناد محرمانه گوشه‌هايي از واقعيات جنگ در افغانستان را فاش ساخت.
    به گزارش ايرنا، ائتلاف جنگ را متوقف كنيد افزود: اين اسناد همه مواردي را كه گروه‌هاي ضدجنگ و صلح طلب طي سال‌هاي اخير در مورد جنگ افغانستان و كشته شدن غيرنظاميان در اين جنگ مي‌گفتند، تاييد مي‌كند.
    جنگ افغانستان يك جنگ بي‌مورد، بيهوده و غيرقابل پيروزي بوده است و جنگ افروزان طي اين مدت بطور مستمر به مردم دروغ گفته اند.
    در ادامه اين بيانيه آمده است: اين جنگ بايد فورا متوقف شود و همه نيروهاي خارجي بدون تاخير افغانستان را ترك كنند.
    در يك حادثه بي‌سابقه در دوران جنگ، بيش از ‪ ۹۰‬هزار سند محرمانه ارتش آمريكا به رسانه‌ها درز كرده و جزيياتي از عمليات‌هاي پنهان از جمله قتل غيرنظاميان در افغانستان افشا شده است.
    اين اسناد را ويكي ليكس، يك سازمان غيردولتي به نيويورك تايمز آمريكا، گاردين انگليس و مجله اشپيگل آلمان ارائه كرده و اين سه نشريه امروز بخش هايي از اين اسناد را منتشر كرده اند.
    اسناد ياد شده از ژانويه ‪ ۲۰۰۴‬تا دسامبر ‪ ۲۰۰۹‬را در بر مي‌گيرد و شامل گزارش‌هاي منتشر نشده از كشته شدن غيرنظاميان و نيز عمليات پنهان كماندوهاي آمريكايي براي دستگيري و قتل رهبران طالبان و ديگر مخالفان در افغانستان است.
    دولت آمريكا انتشار اين اسناد را محكوم كرده و تاكيد كرده است كه افشاي اين اطلاعات محرمانه مي‌تواند جان آمريكاييان و متحدان آمريكا را در معرض خطر قرار دهد و امنيت ملي آن كشور را تهديد كند.
    روزنامه گاردين چاپ لندن كه امروز به اين اسناد دسترسي پيدا كرده، نوشت:
    حجم زيادي از اطلاعات محرمانه ارتش آمريكا واقعيت تلخ شكست در افغانستان را نشان مي‌دهد. اين اطلاعات نشان مي‌دهد كه چگونه نيروهاي خارجي صدها نفر از مردم بي‌گناه غير مسلح را بدون آنكه گزارش كنند به قتل رسانده اند.
    اين روزنامه انگليسي افزود: بر اساس اين اسناد، حملات طالبان و بمب گذاري‌هاي آنها بيشتر شده و فرماندهان ناتو از آن ترس دارند كه همسايگان افغانستان شورشيان را حمايت كرده و آنها را تغذيه نمايند.
    اين آشكارسازي از ‪ ۹۰‬هزار پرونده و گزارش در مورد جنگ افغانستان استخراج شده و در سايت افشاگر ويكي ليكس قرار داده شده است و اتفاقات لحظه به لحظه جنگ افغانستان در شش سال گذشته را نشان مي‌دهد، جنگي كه تاكنون بيش از ‪ ۳۲۰‬انگليسي و بيش از هزار آمريكايي در آن جان خود را از دست داده اند به نوشته گاردين، اين اسناد محرمانه نشان مي‌دهد كه واحدي از نيروهاي ويژه به نام يگان سياه تشكيل شده تا سران طالبان را بدون محاكمه به قتل برسانند. آمريكا همچنين مداركي را كه اثبات مي‌كرد طالبان به موشك‌هاي مرگبار زمين به هوا دست پيدا كرده است، مخفي نگاه داشته بود.
    [/]
    avatar

    پست الثلاثاء يوليو 27, 2010 10:52 pm  Admin

    ویکی لیکس افشا می‌کند؛ همه راه‌ها به پاکستان ختم می‌شود

    دوشنبه 04 سرطان 1389 ساعت 22:12 روزنامه 8صبح



    مجموعه کامل نوشته ها و تحلیل ها در باره اسناد ویکیلیکس Wikileaksویکی لیکس یک نهاد غیردولتی، بیش از 90 هزار سند محرمانه از جنگ امریکا در افغانستان را به نشر رسانیده است. این گزارش‌ها از سوی نهاد یاد شده در اختیار رسانه‌هایی چون نیویورک تایمز امریکا، گاردین بریتانیا و مجله اشپیگل آلمان قرار داده شده است. هر چند رازهای جنگ برای مدت‌های زیاد و حتا تا نیم قرن در آرشیف‌ها، بایگانی می‌ماند، اما نشر زودهنگام رازهای جنگ می‌تواند در سمت و سو بخشیدن به جنگ، و افشای واقعیت پشت صحنه و آگاهی افکار عامه از آنچه می‌گذرد، بسیار مهم و باارزش باشد. نشر این اسناد با واکنش تند ایالات متحده امریکا همراه شده است. اما به نظر می‌رسد که افشای این اسناد در شرایط موجود برای بسیاری از جریان‌های تاثیرگذار خالی از فایده نمی‌باشد. یکی از نکته‌های بارزی که در این گزارش به آن اشاره شده است، نقش عریان پاکستان در حمایت از طالبان است. بر اساس این اسناد، پاکستان رابطه‌ی مستقیم با طالبان داشته و از گروه‌های تندرو چون جلال‌الدین حقانی حمایت کرده است.
    این اسناد به طور نمونه به دادن 1000 موترسایکل در اپریل 2007 به گروه حقانی توسط استخبارات پاکستان اشاره می‌کند. در این گزارش به نقش ایران در امر آموزش طالبان و حمایت مالی ایران از حزب اسلامی نیز اشاره شده است.
    این گزارش دقیقا یک روز پس از اظهارات مایک مولن، رییس ستاد مشترک ارتش امریکا در مورد حضور بن لادن و ملاعمر در پاکستان صورت می‌گیرد.
    به نظر می‌رسد که نشر این اسناد، گزارش مکتب اقتصادی لندن و اظهارات اخیر مایک مولن، همه نگاه‌ها و نشانه‌گیری‌ها را برای یک هدف که عبارت از پاکستان باشد، متمرکز ساخته است. رفت و آمدهای منطقه‌ای و انتشار گزارش‌ها از منابع رسمی و غیررسمی، نشان از برخی تلاش‌های جدی برای اهداف بعدی در منطقه دارد. با توجه به این همه ثبوت، حالا نوبت آن است تا پاکستان در معرض فشارهای سیاسی و نظامی کشورهای غربی قرار گیرد. به نظر می‌رسد که با موجودیت این مدارک و شواهد در رابطه با سرچشمه‌های تروریزم، زمان آن فرارسیده است تا از سیاست‌های مدارا و مسامحه با پاکستان عبور شود و با تصمیم جدی و هماهنگ، به این معضل بین‌المللی خاتمه بخشیده شود.
    گزارش‌ نهاد ویکی لیکس و گفته‌های مایک مولن، راه را برای اقدام‌های گسترده نظامی علیه پاکستان هموار کرده است.
    حالا باید دید که به رغم این همه شواهد و مدارک، ایالات متحده امریکا تا چه زمانی بازی‌های دوگانه پاکستان را تحمل خواهد کرد. پاکستان از یک سو مبالغ گزافی را زیر نام مبارزه با تروریزم دریافت می‌کند و از سوی دیگر در حمایت از مخالفان، پیش‌گام می‌باشد.
    افشای این اسناد هر چند برای امریکا خوشایند نبود اما می‌توان حداقل در مورد همسایگان به آن استناد کرد و اقدام‌های عملی را علیه این مداخله‌ها به کار گرفت. قتل غیرنظامیان و عدم انعکاس آن از نکات دیگر در این گزارش است. این مساله در گذشته و اکنون نیز در گفته‌های کمیشنرهای سازمان حقوق بشر افغانستان مطرح شده است. نشر این گزارش در مورد تلفات افراد ملکی، امریکا را یک بار دیگر در معرض نکوهش افکار عمومی و نهادهای حقوق بشری قرار می‌دهد. به هر حال این گزارش نشان داد که همه راه‌ها در مبارزه با تروریزم، به پاکستان ختم می‌شود
    .
    avatar

    پست الأربعاء يوليو 28, 2010 1:55 pm  Admin

    افشای 92 هزار سند محرمانه ارتش امریکا درباره جنگ افغانستان و آشکار شدن بخشی از اقدامات امریکا و متحدانش علیه مردم این کشور، واشنگتن را با چالشی جدی مواجه کرده است.


    فاکس نیوز : باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از افشاء اطلاعات طبقه بندی شده ارتش آمریکا در افغانستان ابراز نگرانی کرد.

    اوباما در نخستین اظهار نظر عمومی خود درباره افشاء اطلاعات محرمانه از جنگ افغانستان به خبرنگاران گفت : افشاء اطلاعات محرمانه و طبقه بندی شده از منطقه جنگی می تواند جان افراد یا ماموریت ها را به خطر بیاندازد.

    سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا هم با اذعان به جنایات صورت گرفته گفت : جلوگیری از پیامدهای منفی افشای این اسناد از اولویت های دولت امریکاست .

    کاخ سفید هم انتشار این اسناد را تهدیدی برای امنیت ملی این کشور دانست و گفت: انتشار این اسناد ممکن است جان امریکایی ها ، متحدان واشنگتن و افراد محلی را که با امریکاییها همکاری کرده اند به خطر اندازد .

    همچنین رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا که هم اکنون در عراق بسر می برد به گزارشگران در بغداد گفته است با افشای این اسناد وحشت زده شده است.

    دریاسالار مایک مولن در این حال برای کم اهمیت جلوه دادن موضع افشای اسناد گفت این اطلاعات مربوط به گذشته است و من به آینده تاکید دارم.

    جانشین پترائوس ، ژنرال جیمز ماتیس که برای فرماندهی نیروهای امریکا در عراق و افغانستان انتخاب شده است نیز درز پرونده های محرمانه مربوط به جنگ افغانستان در اینترنت را اقدامی به شدت غیر مسئولانه توصیف کرد.

    در این حال وزارت دفاع آمریکا ( پنتاگون ) یک نظامی امریکایی را که هم اکنون در کویت زندانی است ، عامل اصلی انتشار هزاران اطلاعات محرمانه مربوط به جنگ افغانستان معرفی کرد.

    برادلی مانینگ نظامی امریکایی هم اکنون به اتهام انتقال تصویری ویدئویی به پایگاه اینترنتی ویکی لیکس Wikileaks درخصوص حمله بالگرد ارتش آمریکا دربغداد در سال 2007 که به کشته شدن چند تن از جمله دو کارمند خبرگزاری رویترز منجر شد در کویت زندانی است.

    جف مورل سخنگوی پنتاگون اعلام کرد بدون تردید مانینگ عامل کلیدی در درز حدود 92هزار سندی است که روز یکشنبه در پایگاه اینترنتی ویکی لیکس منتشر شد.
    این مقام امریکایی در این حال گفت : ما از چگونگی این اقدام اطلاعی نداریم.

    وب سایت ویکی لیکس روز یکشنبه نوشت ، 15 هزار سند دیگر در اختیار دارد که در صورت لزوم منتشر خواهد کرد.

    اسنادی که این وب سایت در اختیار روزنامه های پر شمارگان گذاشته است جزییات حوادث جنگ افغانستان را شرح می دهد.

    روزنامه گاردین در شماره روز سه شنبه خود در اینترنت نوشت: با گسترش افشاگری ها شواهد بیشتری درباره تلاش فرماندهان ائتلاف برای سرپوش گذاشتن بر تلفات غیرنظامیان در این جنگ آشکار می شود.

    گاردین ادامه داد ، اسناد منتشر شده نشان می دهد چگونه گروهی از تفنگداران امریکایی در سال 2007 در نزدیکی جلال آباد با وحشی گری تیراندازی کردند اما اطلاعات کذب درباره آن حادثه را که به کشته شدن 19 غیرنظامی غیرمسلح و زخمی شدن 50 تن دیگر انجامید، ثبت کردند.

    در اسناد منتشر شده تشریح می شود که چگونه در حادثه دیگری در همان سال نیروهای ویژه امریکا شش بمب دو هزار پوندی روی مجتمعی فرو انداختند و یک فرمانده ارشد امریکا گزارش داد 150 تن از نیروهای طالبان کشته شدند اما ساکنان محلی گزارش دادند تا 300 غیرنظامی در آن حادثه جان باختند.

    دیگر پرونده های آرشیو سری فاش می کند فرماندهان ائتلاف گزارش های اطلاعاتی متعددی درباره محل اختفاء و فعالیت اسامه بن لادن در سال 2004 و 2009 دریافت کردند، در حالیکه رئیس سیا گفته است از سال 2003 هیچ اطلاعات دقیقی درباره رهبر القاعده نداشتند.


    avatar

    پست الأربعاء يوليو 28, 2010 8:01 pm  Admin

    صدای
    المان/
    مجموعه کامل نوشته ها و تحلیل ها در باره اسناد ویکیلیکس 0,,5838240_1,00
    باراک اوباما مدعی است که اسناد محرمانه اطلاعات جدیدی در بر ندارنداوباما در نخستین واکنش به افشای اسناد محرمانه نظامی تصریح کر که این گزارش‌ها حاوی اطلاعات جدیدی نیستند، اما می‌توانند به برخی افراد و ماموریت‌های نظامی آسیب رسانند. مقامات آلمانی نیز نگران پیامدهای این افشاگری هستند.به گفته باراک اوباما انتشار ده‌ها هزار سند نظامی درباره جنگ افغانستان از سوی سایت “ویکی‌لیکس” اسرار جدیدی را فاش نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به لو رفتن این اسناد در روز سه‌شنبه ۲۷ ژوئیه اعلام کرد: «این اسناد هیچ موضوعی را آشکار نمی‌کنند که پیشتر بخشی از بحث‌های همگانی درباره جنگ افغانستان نبوده باشد.»ادامه…
    به گفته اوباما این اسناد که بازتاب‌دهنده مشکلات در طی سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ هستند، در تنظیم استراتژی جدید آمریکا در سال گذشته مورد توجه قرار گرفته ‌و سبب تغییر رویه نظامی آمریکا شده‌اند. رئیس‌جمهور آمریکا همزمان تاکید کرد که انتشار بیش از ۹۱ هزار سند محرمانه نظامی سبب نگرانی وی شده است.
    این اسناد نخست از سوی سایت “ویکی‌لیکس” افشا شد و سپس از سوی “نیویورک تایمز”، “گاردین”و “اشپیگل” در کشورهای آمریکا، بریتانیا و آلمان مورد بررسی و تحلیل مستقل قرار گرفت.
    اوباما که می‌کوشید افشای این اسناد را کم‌اهمیت جلوه دهد، اذعان کرد که«احتمالاَ افشای سندهای محرمانه می‌تواند، موجب به خطر انداختن برخی افراد در عملیات‌های نظامی شود.» به گفته اوباما آمریکا درصدد بررسی چگونگی لو رفتن این اسناد است.
    کاخ سفید انتشار اسناد محرمانه نظامی را «نقض قوانین فدرال» آمریکا می‌داند و نگران پیامدهای آن است. رابرت گیبس‌ سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: «این اقدام می‌تواند برای نظامیان و افرادی که با ارتش ما همکاری کرده‌اند، بسیار مخرب باشد.» وی تصریح کرد که افشای این اسناد برخی از ماموریت‌های نظامی را به خطر انداخته است.
    رئیس‌جمهور آمریکا در سال گذشته با تغییر استراتژی این کشور دست به اعزام هزاران نیروی جدید به افغانستان زد. مشارکت بیشتر نیروهای افغانی (مردم و دولت) برای تامین امنیت کشور خود از جمله اقدامات جدید اوباما به شمار می‌آید.
    برخی اسناد گواه آنند که تلفات غیرنظامیان در افغانستان بیش از داده‌های رسمی بوده است. از موارد دیگر در اسناد فاش‌شده، می‌توان به مداخلات کشورهای همسایه یعنی ایران و پاکستان در درگیری افغانستان و پشتیبانی از شورشیان اشاره کرد.
    استفاده طالبان از افشای اسناد محرمانه
    مجله اشپیگل که در آلمان با تلاش متمرکزی بع تحلیل این اسناد پرداخته، به رویه دوگانه سیاستمداران و نظامیان در آلمان و آمریکا اشاره می‌کند. از یک‌سو مقامات غربی با حفظ خونسردی می‌کوشند که از اهمیت این افشاگری بکاهند. به گفته گوتنبرگ، وزیر دفاع آلمان مضمون این اسناد « شگفتی‌آور نیست.»
    اما از سوی دیگر مقامات رسمی در کشورهای غربی تصریح می‌کنند که این اسناد می‌تواند افراد و عملیات‌های نظامی را به خطر اندازد. دیانه فاین‌ستین، سناتور پرنفوذ آمریکایی درباره افشای این اسناد گفت: «این اقدام تهدیدی جدی برای امنیت ملی آمریکا است.» وزارت دفاع آلمان نیز اعلام کردکه سرگرم بررسی این اسناد است تا از «آسیب به منافع امنیتی آلمان جلوگیری کند.»
    ژنرال کلاوس ناومان، سربازرس پیشین ارتش آلمان بدون اشاره به جزییات این اسناد گفت: «انتشار سندهای محرمانه اشتباه است.» وی افزود: «مطمئنم که طالبان بیشترین استفاده را از افشای این اسناد خواهد کرد.»
    اپوزیسیون: ادامه ماموریت افغانستان در گرو توضیحات دولت است
    حزب سوسیال‌دمکرات آلمان به عنوان بزرگترین فراکسیون اپوزیسیون در پارلمان آلمان در پی انتشار اسناد محرمانه از دولت این کشور خواست که گزارش کاملی از وضعیت امنیتی در افغانستان ارائه دهد.
    این حزب تهدید کرد که تصویب ادامه ماموریت ارتش آلمان در افغانستان در ماه مارس ۲۰۱۱ بستگی به توضیحات دولت خانم مرکل دارد. سوسیال دمکرات‌ها از دولت خواسته‌اند که جزئیات برخی اسناد فاش‌شده را روشن سازد.
    بنا به برخی اسناد محرمانه، یک واحد رزمی ارتش آمریکا در منطقه شمال افغانستان که تحت فرماندهی آلمان قرار دارد، در عملیاتی پنهانی به شکار سران شورشی و کشتن اعضای طالبان مشغول بوده است.
    رولف موتسنیش، سخنگوی فراکسیون حزب سوسیال‌دمکرات گفت: «محتوای این اسناد بر خلاف توضیحاتی مثبتی است که وزیر امورخارجه آلمان ارائه داده است.» وی تصریح کرد که ما خواهان روشن شدن این موضوع از سوی دولت آلمان هستیم که «آیا واقعاَ عملیات این واحد رزمی آمریکا در هماهنگی وانطباق با ماموریت نیروهای آیساف بوده است؟
    »

      اكنون الأحد أبريل 28, 2024 5:31 am ميباشد