سایت حزب مردم افغانستان

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

( Afghanistan People's Party (APP


    هند نگران تعویض کرزی با ملاعمر بوسیله امریکا و پاکستان است

    avatar
    Admin
    Admin


    تعداد پستها : 202
    تاريخ التسجيل : 2010-07-22

    هند نگران تعویض کرزی با ملاعمر بوسیله امریکا و پاکستان است Empty هند نگران تعویض کرزی با ملاعمر بوسیله امریکا و پاکستان است

    پست  Admin الثلاثاء أغسطس 10, 2010 8:29 am

    در نتیجه کنار رفتن تحمیلی رییس جمهور حامد کرزی قدر ت سیاسی به آی اس آی پاکستان انتقال مییابد که درنتیجه ان طالبان ، رهبران جهادی (فعلا حامی حامد کرزی) و مافیای جنگی افغانستان نظام دکتاتوری افراطیون را حاکم میسازند
    هند نگران تعویض کرزی با ملاعمر بوسیله امریکا و پاکستان است KARZAI-608
    هندي‌ها نگران پيامدهاي سياست آسيايي اوباما هستند

    رئيس جمهوري آمريكا در حالي براي سفر نوامبر به هند آماده مي‌شود كه با وجود تحولات اخير در روابط واشنگتن و دهلي، هندي‌ها نگران تبعات سياست‌ها و راهبردهاي وي در منطقه هستند.
    به گزارش نشريه آمريكايي فارين پاليسي ، هرچند تحولات و رخدادهاي چند ماه گذشته از شدت احساس ناخوشايند هندي‌ها در زمينه ناديده گرفته شدن دهلي نو در ديپلماسي دولت باراك اوباما كاسته است اما، با اين حال، بسياري از كارشناسان و مقامات هند از سياست‌ها و تبعات رويكردهاي منطقه‌اي اوباما نگرانند.
    بيل برنز معاون وزير خارجه آمريكا در امور سياسي، در ماه ژوئن(خرداد) ، با تاكيد بر اهميت پيشرفت هند براي آمريكا و تمايل واشنگتن به تسهيل اين روند، آغاز ماموريتي ژئوپلتيك را كه آمريكا پس از به پايان رسيدن زمانداري جرج بوش فراموش كرده بود، كليد زد.
    متعاقب اجازه آمريكا به مقامات هندي براي بازجويي از ديويد هدلي/ ‪David‬ ‪ Headley‬مظنون به دست داشتن در عمليات تروريستي و كشف ارتباط وي با گروه هاي شبه نظامي پاكستان، همكاري آمريكا و هند در زمينه مقابله با تروريسم بيشتر شده است.
    دولت آمريكا در تلاش است آخرين بقاياي قانون تحريم فن‌آوري هند -ميراث به جا مانده از تلاش ‪ ۳۰‬سال گذشته آمريكا براي تحديد قدرت هند در دوران جنگ سرد- لغو و با هدف تسهيل روند تجارت و سرمايه‌گذاري فن‌آوري در هند، در قوانين كنترل صادرات تجديد نظر كند.
    دولت اوباما در نظر دارد حمايت خود را از عضويت دائم هند در شوراي امنيت سازمان ملل اعلام كند كه تحقق اين امر به منزله تغيير در سياست آمريكاست.
    با وجود آنكه اين تحولات به مذاق دهلي خوش آمده است اما، دست اندركاران سياست راهبردي هند همچنان به رويكرد اوباما درپاكستان، راهبرد وي در افغانستان، تمايلش به پيگيري سياستي قاطع تر در قبال آسيا كه هزينه‌هاي جسارت و اعتماد به نفس چين را افزايش دهد، غيبت نقش فعال آمريكا در عرصه تجاري و تعهد اوباما به رفتار با هند به عنوان يك قدرت و شريك مهم در مسائل جهاني و همسو با درك خود هندي‌ها از قابليت‌ها و جايگاه در حال رشد كشورشان، نگرانند.
    براساس اين گزارش، پاكستان، افغانستان و چين، اركان اصلي نگراني دهلي است . طبقه حاكم بر هند تصديق مي‌كنند كه واشنگتن، نقش اصلي را در كنترل طالبان و گروه‌هاي شورشي وابسته به طالبان افغان را در روند حل و فصل سياسي مساله افغانستان به اسلام آباد واگذار كرده است. هند نگران آن است كه اين امر باعث تحميل نظر پاكستاني‌ها بر سياست‌هاي افغان‌ها در ازاي ايجاد شرايط بازگشت نيروهاي غربي به كشور شود.
    اين رويكرد آمريكا و اعلام راهبرد افزايش و خروج نيروها ي اوباما درسال ‪ ۲۰۰۹‬باعث شد بسياري از مقامات و كارشناسان هند از اين اميد دست بكشند كه اوباما در نهايت، افغانستاني مستقل بدون حضور شبه نظاميان اسلامي به جا خواهد گذاشت كه تهديدي براي هند نباشد.
    و اما نگراني هند از چين. به گفته يك دريا سالار بازنشسته و كارشناس برجسته مسايل راهبردي هند، با توجه به توسعه ناوگان دريايي و جاه طلبي هاي چين براي به نمايش گذاشتن توان دريايي‌اش در خارج از كشور، هند تنها مانع و رداع بين چين و اقيانوس آلانتيك جنوبي است.
    وي گفت، از اين رو، به ويژه اگر آمريكا بر حفظ دكترين مونروئه در نيمكره غربي مصمم است، واشنگتن و دهلي بايد روابط ديپلماتيك و نظامي خود را حول محور جلوگيري از سلطه چين بر آسيا و جهان سازماندهي كنند.
    با توجه به تجارب هندي‌ها از تهاجم چين به هند در جنگ ‪ ،۱۹۶۲‬توليد تسليحات هسته‌اي با قابليت حمل موشك‌هايي كه مي‌توانند هر يك ازشهرهاي هند را هدف قرار دهند و تجهيز تسليحاتي همسايگان هند ( از پاكستان گرفته تا سريلانكا و ميانمار) ، بسياري از هندي‌ها از مدت‌ها قبل ديدگاه جنگ طلبانه تري در قبال چين دارند.
    با توجه به رويكرد سرسختانه چين در قبال نه تنها همسايگان ضعيف تر اين كشور بلكه در برابر ابرقدرتي مانند آمريكا، اتحاد هند- آمريكا در برابر چين بايد اتفاق افتد اما، كارشناسان مسايل راهبردي هند معتقدند، اوباما راه حلي مناسب و درخور براي مقابله با پكن ارائه نكرده است.
    سفر نوامبر رئيس جمهوري آمريكا به هند فرصتي براي تسكين اين نگراني‌ها و طراحي ماموريتي جاه‌طلبانه براي روابط هند- آمريكا در قالب طرح‌هاي كوچك تر در زمينه‌هاي كشاورزي، آموزش، بهداشت و ... است.
    اما، اين يك مسير يكطرفه نيست. دولت هند نيز بايد به مفاد توافقنامه ها در زمينه همكاري دفاعي و لجستيك، تعهدات هسته اي، سرمايه‌گذاري خارجي و ساير طرح‌هاي معطل مانده و زمين گير در سيستم بروكراسي حاكم در هند، عمل كند.

      اكنون الجمعة مارس 29, 2024 4:59 am ميباشد